PAVLE VUISIĆ JE IMAO LEŽERNOST I OSEĆAJ ZA MERU: Slavko Štimac nagrađen na Filmskim susretima u Nišu, a PRVA GLUMICA VEČERI JE...
Foto: ATA images

lepe reči

PAVLE VUISIĆ JE IMAO LEŽERNOST I OSEĆAJ ZA MERU: Slavko Štimac nagrađen na Filmskim susretima u Nišu, a PRVA GLUMICA VEČERI JE...

Kultura -

Filmske susrete u Nišu otvorio je film "Leto kad sam naučila da letim" Raše Andrića, a glumcima su uručeni ključevi grada, dok je, tokom svečane ceremonije otvaranja, Slavku Štimcu dodeljena nagrada za životno delo "Pavle Vuisić".

Zahvaljujući na priznanju Udruženja filmskih glumaca Srbije, Štimac je podsetio da je imao čast da s fascinantnim i veličanstvenim Pavlom Vuisićem glumi u pet ili šest filmova.

Pavle Vuisić
foto: Kurir štampano

- Verovatno ništa novo ne bih mogao da kažem o Pavlu Vuisiću. Razmišljao sam o tome šta je mene najviše fasciniralo kod čika Paje... To je lakoća kojom je on igrao. Ta ležernost koja je stvarno retka i taj, rekao bih, osećaj za meru, koju ne znam kako bih drugačije nazvao ako ne harizmom i talentom. Veličanstveni čika Paja. Hvala - poručio je Štimac publici.

Slavko Štimac
foto: Kurir/M.S.

Posetioci Filmskih susreta će do 26. avgusta moći da pogledaju 14 filmova, od kojih su dve svetske premijere. Prvi put će publika i kritika moći da vide ostvarenja "Vučje bobice" i "Komedija na tri sprata". Zbog kiše, sve vreme trajanja festivala, projekcije su ne samo na Letnjoj pozornici već i u salama bioskopa "Sinepleks".

O nagradama na Filmskim susretima, koji se održavaju 57. put, odlučivaće žiri u čijem sastavu su, pored Brankice Zorić Vasović, i glumac Petar Božović i glumac i pisac Dušan Premović.

Glumica prve festivalske večeri po glasovima publike je Olga Odanović za ulogu u filmu "Leto kad sam naučila da letim".

Ogla Odanović
foto: Ana Paunković

Kurir.rs M. Smiljković

Bonus video:

01:25

Slavko Štimac dobio nagradu Pavle Vujsić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track