CEO SVET UŽASNUT UZNEMIRUJUĆOM SCENOM IZ HIT SERIJE: Slika CARSKOG REZA pre nove ere ostaje urezana u pamćenje! Da se naježiš!
Foto: Profimedia

UZNEMIRUJUĆE!

CEO SVET UŽASNUT UZNEMIRUJUĆOM SCENOM IZ HIT SERIJE: Slika CARSKOG REZA pre nove ere ostaje urezana u pamćenje! Da se naježiš!

Kultura -

Položaj žena u društvu ni daas nije savršen, feministički pokret i danas cveta da bi se izborio za osnovna prava žena, a u prošlosti je to bilo još gore. Koliko gore i kako je to izgledalo moguće je videti u prvoj epizodi megapopularne HBO serije „Kuća zmaja“, koja je zapravo prikvel serije „Igra prestola“, u kojoj je jedna od glavnih junakinja bila žrtvovana zbog rođenja sina, prestolonaslednika.

Prirodan porođaj u tom trenutku nije bio moguć, a kralj zbog toga donosi tešku odluku i pristaje da raspore kraljicu, odnosno da urade carski rez, kako bi iz njenog stomaka izvadili bebu. Ceo proces se radi "na živo", dok je ona budna i svesna onoga što se dešava. Babice joj drže ruke i noge, a jedna od njih uzima nož i kreće da je reže po stomaku.

Kuća zmaja
foto: Profimedia

Junakinja, naravno, ne uspeva da preživi ovaj zahvat. Gubi ogromnu količinu krvi i u najgorim mogućim mukama umire na trudničkoj postelji. Scena izaziva grčenje i gnušanje, a nemoguće je gledati je normalno, bez žaljenja.

U SAD je premijera "Kuće zmaja" donela 10 miliona gledalaca na linearne kanale i HBO Max platformu u nedelju uveče, što je do sada najveći broj gledalaca nove originalne serije u istoriji HBO.

Serija traje deset epizoda, kroz koje ćemo imati priliku da vidimo i brojne druge istorijske scene koje će nas podsetiti na blagodeti koje danas imamo, a koje ljudi u prošlosti nisu imali.

Emilija Klark, Igra prestola
foto: Printscreen/Instagram

Zasnovana je na knjizi "Vatra i krv" Džordža R.R. Martina i odvija se 200 godina pre događaja iz "Igre prestola", te donosi priču o Kući Targarjen. Nove epizode dolaziće u ponudu ponedeljkom, tokom narednih devet nedelja, dok je premijera druge epizoode bila sinoć u Americi. U glavnim ulogama su Padi Konsidin, Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Stiv Tuson, Iv Best, Sonoja Mizuno, Fabijen Frankel i Ris Ifans. Džordž R. R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenata serije uz Rajana Kondala, koji je ujedno i scenarista i Migela Sapočnika, koji takođe potpisuje režiju. Izvršni producenti su Sara Hes, Džoslin Dijaz, Vins Gerardis i Ron Šmit.

(Kurir.rs)

Bonus video:

20:01

VESIĆ KRIVI OPOZICIJU ZA PRODUŽAVANJE IZBORA U VELIKOM TRNOVCU: To izborno mesto postalo je kao španska serija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track