NA MALE EKRANE STIŽE SERIJA ZLATNI DEČKO: Ženski likovi dobiće više prostora! AUTORI spremili još mnoga IZNENAĐENJA
Foto: ATAImages, Promo

Vikendom na Superstar TV

NA MALE EKRANE STIŽE SERIJA ZLATNI DEČKO: Ženski likovi dobiće više prostora! AUTORI spremili još mnoga IZNENAĐENJA

Kultura -

Nakon velikog uspeha koji je kod publike ostvario film "Zlatni dečko", na kanal Superstar ovog vikenda stiže i istoimena serija. U pet nastavaka publika će, kako kaže reditelj Ognjen Janković, dobiti priliku da bolje upozna svet talentovanog mladog fudbalera Denisa Markovića, koji kao tinejdžer dolazi do samog vrha svetskog fudbala, ali zbog problema sa ponašanjem ne uspeva da se zadrži na tom mestu i dobija kartu u jednom smeru za dno.

Zlatni dečko
foto: Promo/Printscreen

Glavne uloge tumače Denis Murić, Igor Benčina, Andrija Kuzmanović, Petar Strugar, Jovana Gavrilović, Ljubomir Bulajić, Tihomir Stanić, Jovana Gavrilović, Alisa Radaković, Vladimir Kovačević i Strahinja Blažić.

- Serija ima drugačija rešenja i montažu nego što je imao film. Ženski likovi dobiće više prostora, ali i sam Denis Marković - ističe Janković. "Zlatni dečko" je prvi premijerno prikazan sprski film u 2022. godini. Beogradska premijera održana je 11. januara i videlo ga je više od 200.000 ljudi. Scenario za film i seriju sa Jankovićem zajedno su radili Vuk i Aleksa Ršumović. Direktor fotografije je Luka Milićević, scenograf Aljoša Spajić, kostimografkinja Jelena Stefanović, a za šminku je bila zadužena Tanja Vidanović. Film i seriju producirali su Uglješa Jokić i Ognjen Janković, a izvršna producentkinja je Jelena Radenković.

Ognjen Janković
foto: Zorana Jevtić

Telekom Srbija podržao je celu priču, ali i nemačka kompanija "Beta film". Predstavnik ove kompanije za Balkan, uoči snimanja, istakao je da se sa ovim filmom i serijom desilo nešto što se obično ne dešava na početku produkcije kada je reč o ovakvim sadržajima.

- Prihvatamo projekte za distribuciju tek kada se projekat završi i imamo gotov materijal. Međutim, ono što smo videli već na papiru bila nam je dovoljna garancija da prepoznamo kvalitet i potencijal filma. "Zlatni dečko" dobio je globalni distributerski ugovor. Prikazivaće se u više od 160 zemalja sveta. Denis Murić je za ulogu fudbalera nedavno nagrađen Gran prijem Naisa na Filmskim susretima u Nišu. Više od godinu dana spremao se za ovo snimanje.

Zlatni dečko, Denis Murić, Ognjen Janković
foto: ATA images

Trenirao je sa fudbalerima šest meseci. Inače, Denis je odrastao na Kosovu, prvo u Zvečanu, a posle u Kosovskoj Mitrovici. Glumu je upisao na nagovor Anice Dobre, čija ga je ćerka Mina Sovtić spremala za prijemni. Počeo je da glumi sa 13 godina i osvojio je srca publike s ostvarenjima "Enklava" i "Ničije dete", što ga je sve dovelo do filma "Zlatni dečko", inače debitantskog filma reditelja Ognjena Jankovića, kog znamo kao jednog od repera iz grupe Beogradski sindikat.

Denis Murić
foto: ATA images

Kurir.rs, TV ekran

Bonus video:

02:41

NOVA SRPSKA SERIJA U INOSTRANSTVU! Zlatni dečko ima šansu da bude predstavljen CELOM SVETU (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track