U ZAGREBU ODRŽANA PROMOCIJA REIZDANJA ALBUMA BENDA IDOLI: Pravi je dragulj, a na tržištu polovnih ploča dostiže NEVEROVATNU CENU
Foto: Karl Matulin

najbolji rok album svih vremena

U ZAGREBU ODRŽANA PROMOCIJA REIZDANJA ALBUMA BENDA IDOLI: Pravi je dragulj, a na tržištu polovnih ploča dostiže NEVEROVATNU CENU

Kultura -

U zagrebačkom Muzeju savremene umetnosti održana je promocija reizdanja albuma na vinilu "Odbrana i poslednji dani" benda Idoli. Pored članova benda Srđana Šapera i Zdenka Kolara, promociji je prisustvovala i Dina, žena Vlade Divljana.

Idoli
foto: Karl Matulin

Direktor Croatia Records Želimir Babogredac osvrnuo se na jubilej 40 godina od izdavanja ovog albuma, dok su muzički kritičari: Hrvoje Horvat, Dragan Ambrozić i Zorica Kojić govorili o njegovom značaju čija aktuelnost ne prestaje ni posle četiri decenije.

Album "Odbana i poslednji dani" proglašen je najboljim rok albumom svih vremena od strane rok kritičara sa područja bivše Jugoslavije, kao i hrvatskog izdanja magazina "Roling Stone". Zanimljivo, reizdanje ovog albuma na vinilu bio najprodavaniji nosač zvuka poslednjih nedelja u Hrvatskoj.

Idoli
foto: Karl Matulin

Originalni album Jugoton je izdao 1982. godine, a hrvatski Jutarnji list piše da na tržištu polovnih ploča dostiže cenu od 7.000 pa do preko 20.000 dinara.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:42

VELIKI JUBILEJ: Na 40 godina od albuma Paket aranžman Duca Marković progovorila o vezi sa Giletom (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track