OTAC MI GOVORI DA BUDEM SVOJ I PRATIM SRCE: Pavle sa Irfanom Mensurom odgledao premijeru svog novog filma KOMEDIJA NA TRI SPRATA
Foto: Damir Dervišagić

podrška

OTAC MI GOVORI DA BUDEM SVOJ I PRATIM SRCE: Pavle sa Irfanom Mensurom odgledao premijeru svog novog filma KOMEDIJA NA TRI SPRATA

Kultura -

Mladi glumac Pavle Mensur nedavno se publici na Filmskim susretima u Nišu predstavio sa dva filma, "Komedija na tri sprata" i "Usekovanje", a za ostvarene uloge dobio je od žirija specijalno priznanje. Njegov otac, priznati umetnik Irfan Mensur, znatan deo mladosti proveo je upravo u Nišu pre nego što je upisao fakultet, tako da je to parče istorije ove porodice i ovoga puta bilo snažna veza s publikom, koja je Pavla u oba izlaska na pozornicu nagradila gromoglavnim aplauzima.

Irfan Mensur, Pavle Mensur
foto: Damir Dervišagić

"Komediju na tri sprata" otac i sin zajedno su odgledali, sedeći jedan do drugog u publici.

- Da, zajedno smo gledali film, kratko komentarisali neke delove, ali uopšte, u najkraćem, tata me uvek savetuje da budem svoj i da verujem u to što radim, jer o bilo kojoj ulozi da je reč, samo tako mogu najbolje da dam iz sebe. I da, tu uvek provejava rečenica da pratim svoje srce - počeo je Pavle, dok ga je veliki broj mladih dozivao da se slikaju.

Komedija na tri sprata, Pavle Mensur, Vanja Nenadić
foto: Promo

Vidno je bio oduševljen načinom na koji ga je publika svih generacija prihvatila na Letnjoj pozornici.

- Grad Niš ima veliki deo u mom srcu. Zato i ovaj festival shvatam kao svoj, bez obzira na to što sam prvi put ovde sa filmom. Ne možete da ostanete bez emocija kada vidite kako publika prihvata glumce, kako su ljudi širokih ruku. I imam osećaj da nisu Nišlije takve samo prema glumcima, inače su predusretljivi. Opšte je poznato da ovde publika najviše bodri glumce - kazao je mladi Mensur.

Ovaj momak, koji je očigledno omiljen i među kolegama, ističe da mnogo snima i da ga nagrade podstiču da više radi i da se usavršava.

Pavle Mensur
foto: ATA Images

- Nagrade su pogotovo važne mladim glumcima jer su neka vrsta potvrde njihovog truda i rada. A onda kada dođe iz Niša, od ove publike, onda je još vrednija. Zaista poštujem publiku ovde i svoje kolege, tako da mi je puno srce - komentariše Mensur dobijenu specijalnu nagradu za film "Usekovanje". Imao je i ulogu Nenada u filmu "Komedija na tri sprata".

- Igram Nenada, koji se s porodicom vraća iz Amerike i upada u neku sumnjivu situaciju. On je mladi komšija koji se zaljubljuje u jednu devojku, i cela ta situacija je zanimljiva. Izuzetna mi je čast što sam u "Komediji na tri sprata" delio glumački prostor sa svojim kolegama, rediteljkom Sandrom, s kojom je fantastična saradnja, i celom ekipom - naveo je Pavle.

Pavle Mensur
foto: Damir Dervišagić

Inače, njegov deda Mensur Kurić rodom je iz Niša i dugo je radio u ovom gradu kao zubar. Irfan je rođen u Sarajevu, ali je u Nišu živeo sa ocem do odlaska u Beograd, kada je i promenio prezime u Mensur. Uzeo je očevo ime za prezime da bi, kako je kasnije objasnio, izgradio svoju lozu.

(Kurir.rs / TV Ekran: M.S.)

Bonus video:

00:57

Pavle Mensur o Sarajevu i bosanskom pasošu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track