OVO JE NOĆNA MORA! Menja se glavna glumačka postava u seriji KUĆA ZMAJA! Fanovi JADIKUJU na mrežama! Evo zašto je tako odlučeno!
Foto: courtesy Ollie Upton/HBO/ Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

RAZLOG JE OPRAVDAN

OVO JE NOĆNA MORA! Menja se glavna glumačka postava u seriji KUĆA ZMAJA! Fanovi JADIKUJU na mrežama! Evo zašto je tako odlučeno!

Kultura -

"Kuća zmaja" (House of the Dragon) spremna je za veliku promenu glumačke postave, a vest se nije baš svidela nekim obožavateljima ovog globalnog hita.

Nakon tri prikazane epizode spinof "Igre prestola" pokazao se kao veliki hit, a gledaoci su se već navikli na određene glumce i likove, uključujući Mili Alkok kao princezu Rejniru Targarijen. Ali kada se vreme radnje sredinom sezone pomakne unapred, 22-godišnju glumicu će zameniti 30-godišnja Ema Darsi kako bi vremenska promena bila očiglednija.

Isto važi i za lik Alisent Hajtauer, koju glumi Emili Keri, čiju ulogu će u kasnijim epizodama preuzeti Olivija Kuk. Likovi Leane (Nova Foueillis-Mosé) i Laenor Velarion (Teo Tejt) takođe će biti zamenjeni, a njihove uloge će preuzeti glumci Nana Blondel i Džon Mekmilan.

To su poprilične promene, ali nažalost, ne mogu se izbeći budući da serija mora da obuhvati tako širok vremenski okvir. HBO je to već objavio u svojim promotivnim materijalima. Neki gledaoci oglasili su se na Tviteru kako bi podelili svoje nezadovoljstvo, ponajviše u vezi s Mili Alkok, koja je postala miljenica fanova kao princeza Rejnira.

Kuća zmaja
foto: HBO

"Ipak, jako mi se sviđa trenutna glumica", napisao je jedan korisnik Tvitera uz tužni emotikon. "Mili Alkok kao mlada Rejnira Targarijen jedna je od najsavršenijih uloga ikada, nikad to neću prežaliti", dodao je drugi korisnik. "Prava je noćna mora da Mili Alkok napušta seriju", smatra treći.

Prema rečima tvoraca serije, odluka o zameni glumaca donesena je u dosta ranoj fazi razvoja.

"Ljudi koji su zaista deca u ovome su oni koji se menjaju. A ljude koji su već odrasli kad ih upoznamo postaramo kroz kosu i šminku, a ponekad glumci promene glas", rekao je kokreator serije Rajan Kondal.

Podsetimo, "Kuća zmaja" je najgledanija premijera neke serije u istoriji HBO-a. Prvu epizodu pogledalo je skoro 10 miliona ljudi, javljaju američki mediji. HBO-ov konačni zbir gledalaca uključuje one koji su gledali epizodu na linearnom kanalu, a zatim na zahtev i na HBO Max-u.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

01:00

AMMARE, OŽENI ME!: Prija mi kad dobijam poruke na Instagramu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track