NARODNO POZORIŠTE U BEOGRADU PRIMILO NOVE ČLANOVE U ANSAMBL: Umetnici su u prošloj sezoni bili deo drama GODINA VRANA i RAT I MIR
Foto: Shutterstock

mlade nade

NARODNO POZORIŠTE U BEOGRADU PRIMILO NOVE ČLANOVE U ANSAMBL: Umetnici su u prošloj sezoni bili deo drama GODINA VRANA i RAT I MIR

Kultura -

Narodnom pozorištu u Beogradu u novoj sezoni pridružiće se mladi glumci Nina Nešković, Vučić Perović i Petar Strugar, objavljeno je na konferenciji za medije. Upravnik pozorišta Svetislav Bule Goncić izrazio je veliko zadovoljstvo što je nacionalni teatar posle dužeg vremena primio nove članove, koji će na dostojanstven način održati sjaj ove kuće.

Svetislav Bule Goncić
foto: Kurir televizija

- Tradicija koju ima Narodno pozorište je važna i moramo da očuvamo sećanje na nju kroz novu klasiku i mlade ljude. Ako radimo ispravno i s pravom namerom, onda ćemo stvoriti dobru budućnost za mlade koji će nastaviti da plove. Srećan sam što smo dobili saglasnost za nova radna mesta jer su ona od velikog značaja za našu kuću.

Drago mi je da smo deo šireg plana revitalizacije kulturnog prostora. Mene su primili bez rezerve u ansambl, raširenih ruku, oni koji su izgradili scenu i koji su joj na najlepši način posvetili život. Naš zadatak je da očuvamo kulturu i potrudićemo se da tako bude - izjavio je Goncić.

Ostvarenje sna

Glumica Nina Nešković otkrila je da joj je velika čast što je član ove kuće.

Nina Nešković
foto: Constras Studios

- Kada sam upisala akademiju, maštala sam o tome da postanem član ansambla Narodnog pozorišta. Imala sam veliku želju da to bude baš ovaj teatar i ne mogu da nađem dovoljno reči da izrazim osećanja koja u meni naviru.

Ovo je ostvarenje sna svakog mladog glumca. Moja prva velika ansambl predstava u ovoj kući bila je "San letnje noći" i bila sam mnogo uzbuđena zbog prilike koju sam dobila. Svi su se uželeli kulture i pozorišta i nadam se da će i druga pozorišta otvoriti vrata mladim glumcima - istakla je glumica za Kurir, dok se njen kolega Vučić Perović prisetio svojih glumačkih početaka.

Ovde sam do penzije

Vučić Perović
foto: Damir Dervišagić

- Vest da sam primljen u ansambl Narodnog pozorišta zatekla me je na jednom snimanju. Obojila je čitav moj dan i ne postoje reči kojima bih iskazao zahvalnost za priliku koju sam dobio. Malo dete u meni je mnogo srećno, jer mu je ispunjen najveći san. Polazna tačka moje glumačke karijere bila je u Kotoru, gde sam završio fakultet i shvatio da to nije ono čime bih hteo da se bavim u životu.

Doneo sam odluku da dođem u Beograd i upišem Fakultet dramskih umetnosti, a sedam godina kasnije dobio sam ovaj poziv. Priliku da se pridružim ansamblu shvatam kao revers koji ću vratiti do 2054. godine, kada ću sa 65 godina ostvariti uslov za penziju. Svečano sam obećao da ću se tada povući i osloboditi mesto mladim glumcima - rekao je glumac, pa se prisetio prve predstave u Narodnom pozorištu u kojoj je zamenio preminulog kolegu Milorada Mandića Mandu.

Milorad Mandić Manda
foto: Fonet/Zoran Mrđa

- U Narodno pozorište došao sam u decembru 2016. godine, kada sam uskočio u predstavu "Izbiračica" nakon Mandine smrti. Trudio sam se da ne stvorim pritisak na kolege, koje moraju da se suoče s promenom u postavi, a oni su meni dali toliki podstrek da im se nikada neću odužiti.

Skućio se

Petar Strugar je široj publici poznat kao filmski glumac, a kako kaže, sada je dobio i svoju matičnu kuću.

Petar Strugar
foto: ATA images

- Nisam mnogo igrao u pozorištu sve do predstave "Godine vrana" Siniše Kovačevića. On mi je napokon ponudio jednu ovako ozbiljnu ulogu koja mi je mnogo značila. Tu je počela cela priča s Narodnim pozorištem i mnogo sam zahvalan na prilici. Nikada nisam bežao od teatra, ali mi je karijera krenula uz film. Dolaskom u Narodno dobio sam svoju matičnu kuću i svoj dom, što je velika stvar za mene privatno. Jedino što imamo na sceni kada izađemo su naše kolege, koje moramo da pazimo i negujemo, a ja ću se potruditi da vratim poverenje koje mi je dala ova kuća i ostaću joj veran - zaključio je Strugar za Kurir.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:55

BULE GONCIĆ SE JAVIO U UŽIVO PROGRAM SA VAŽNOG PUTOVANJA: Idemo tamo da pričamo o saradnji PROGOVORIO I O POLITICI I POZORIŠTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track