BRAĆA BOGDANOVIĆ IZ BANJALUKE NOVE NADE POZORIŠNE SCENE: U predstavi Devojka i njena senka spojili tri akademije!
Foto: Privatna Arhiva

Nova sezona u pozorištu Promena u Novom Sadu

BRAĆA BOGDANOVIĆ IZ BANJALUKE NOVE NADE POZORIŠNE SCENE: U predstavi Devojka i njena senka spojili tri akademije!

Kultura -

Novu sezonu pozorišta Promena u Novom Sadu otvoriće premijera predstave "Devojka i njena senka", koju kao autori potpisuju braća Milan i Ognjen Bogdanović iz Banjaluke. Režiju komada potpisuje mlađi Milan, koji je tek student prve godine režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Alise Stojanović, dok je njegov brat završio dramaturgiju u Banjaluci i trenutno je na master studijama kod Dragana Bjelogrlića i Vuka Ršumovića na Fakultetu za medije i komunikacije na programu za kreatore TV serija.

Braća Bogdanović već su zajedno radili u rodnom gradu i dobijali nagrade za svoje predstave i filmove.

Pozorište Promena je u proteklih nekoliko godina aktivno razvijalo saradnju sa akademijama iz zemlje i regiona. Novi komad spojio je tri različite akademije: iz Beograda, Banjaluke i Novog Sada.

pozorište Promena
foto: Promo

- Nakon gubitka majke, u momentima apsolutne usamljenosti, Ivana susreće Soledada, svemoguće biće, koje joj nudi rešenje njenih problema u vidu želje. Ona odbija da poželi želju, što Soledada dovodi u neizlaznu situaciju. Osuđeni jedno na drugo sve dok Soledad ne ispuni želju, Ivana i Soledad spajaju dva potpuno nespojiva sveta, zaplet je ove uzbudljive drame.

Milan Bogdanović, Ognjen Bogdanović
foto: Privatna Arhiva

U autorskom timu su Mladenka Ostojić (producent) i Mia Mlinarević (dizajn svetla), a glavne uloge igraju Sofija Ristić i Andrija Mitić. Izvođenja su zakazana za 18. i 19. septembar u 20 časova u prostoru MMC (Đure Jakšića 7).

Kurir.rs

Bonus video:

06:25

NEOBIČNO! NOVA PREDSTAVA IGRAĆE SE U AVIONU: Mesta ima za samo 150 putnika, glumci služe šampanjac, a evo kako do karata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track