SRPSKI FILM NAJGLEDANIJI U ISTORIJI HRVATSKE TELEVIZIJE: Bjelogrlićevo ostvarenje osvojilo region! Toma oborio SVE REKORDE!
Foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

uspeh

SRPSKI FILM NAJGLEDANIJI U ISTORIJI HRVATSKE TELEVIZIJE: Bjelogrlićevo ostvarenje osvojilo region! Toma oborio SVE REKORDE!

Kultura -

Milion Hrvata ili svaka drugi gledalac te noći gledalo film "Toma" Dragana Bjelogrlića, koji je sinoć premijerno prikazan na televiziji Nova.

Tajkun 2, serija Tajkun 2, Dragan Bjelogrlić
foto: Nemanja Nikolić

Sa učešćem u gledanosti od preko 44 odsto i rejtingom od 18, najgledaniji je to film prikazan u istoriji na svim hrvatskim televizijama, saopštili su njegovi autori.

Biografska drama "Toma" postala je već prošle godine zvanično najgledaniji film novije domaće kinematografije i u 2021, jer ga je za dva i po meseca prikazivanja pogledalo 1.054.000 ljudi. I TV premijera u Srbiji. podsetimo, prošla je isto uspešno.

Petar Benčina, film Toma
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Prvu noć u 2022. godini više od dva miliona ljudi bilo je uz RTS, saopštili su tada s Javnog servisa Srbije. Televizijsku premijeru filma "Toma" Dragana Bjelogrliča na Prvom programu RTS gledalo neverovatnih 2.359.000 ljudi!

Glavnu ulogu sjajno je odigrao Milan Marić, dok je uz njega kao Silvana Armenulić bila neodoljiva Tamara Dragičević. Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković, Maja Todorović. Zoran Lisinac i Dragan Bjelogrlić.

Paulina Manov, Toma
foto: Printscreen RTS

U ostalim ulogama u ovom projektu videli smo Paulinu Manov, Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Mirjanu Karanović, Slobodana Bodu Ninkovića, Marka Janketića, Ivana Zekića, Denisa Murića kao i mnoge druge.

Film "Toma" predstavlja biografsku sagu ne samo o životu Tome Zdravkovića, već i o ljudima koji su činili njegov život i inspirisali ga u stvaranju nekih od najpoznatijih ljubavnih pesama koje i danas žive. U snimljena je i serija, a tu će više prostola dobiti umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, čuvenog Tozovca i Cuneta, Lepe Lukić i Kamala Montena.

Kurir.rs

Bonus video:

04:31

KURIR TV NA SNIMANJU FILMA O TOMI ZDRAVKOVIĆU: Bjelogrlić voli da zapeva jednu pesmu i to u kolima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track