FELIKS KURIR TELEVIZIJE U TRCI ZA NAJBOLJU TV SERIJU: Objavljene nominacije za nagradu Zlatna antena! U finalu samo njih 16
Foto: Marko Todorović

festival fedis

FELIKS KURIR TELEVIZIJE U TRCI ZA NAJBOLJU TV SERIJU: Objavljene nominacije za nagradu Zlatna antena! U finalu samo njih 16

Kultura -

Prvi dramski program s potpisom Kurir televizije "Feliks" selektorka 12. međunarodnog Festivala drama i serija FEDIS i TV kritičarka dnevnog lista Politika Meri Bilić nominovala je za najbolju TV seriju i nagradu Zlatna antena.

Slavko Štimac, Crna svadba
foto: Firefly Promo

U širem izboru bilo je više od 30 projekata, a u velikom finalu bilo je mesta za 16 najboljih. Najviše nominacija ima "Fajerflaj produkcija", koja s Telekom Srbije stoji iza "Feliksa", "Crne svadbe", "Bloka 27", "Močvare 2" i "Klana 2". U konkurenciji su i "Branilac", "Kljun", "Vreme zla", "Besa 2", "Azbuka našeg života", "Nečista krv", "Kamiondžije d.o.o. 2", "Ubice mog oca 5", "Tajna vinove loze 2", "Igra sudbine" i "Državni službenik 3".

serija Feliks
foto: Promo

Serija "Feliks" je ekranizacija romana prvenca Vladimira Kecmanovića i po žanru spada u "dramediju", što je svojevrstan miks humorističke i dramske serije. Glavnu ulogu tumači Tihomir Stanić, a igraju Petar Božović, Strahinja Blažić, Tanja Bošković, Danica Maksimović, Jovan Mijović i Bojan Hlišić. Režiju potpisuju Đorđe Stanimirović i Stefan Malešević, a scenario grupa autora, među kojima su i Slaviša Pavlović i Dejan Stojiljković. Imala je 40 epizoda i publika ju je sjajno primila.

Seriju "Feliks" možete da pratite na Kurir televiziji radnim danima od 00.20 časova.

Dejan Stojiljković
foto: Nemanja Nikolić

- Veliki broj serija koje se snimaju kod nas odrazio se na kvalitet ostvarenja, ali je inicirao i to da se u svim zemljama u okruženju više ulaže u proizvodnju igranih serija. Emitovane TV serije veoma se razlikuju po žanru, kvalitetu u svim aspektima produkcije, popularnosti... Iz tog razloga smatram da je selektorka Meri Bilić imala težak zadatak, ali da najteži deo posla očekuje strukovni i stručni žiri i da će biti žestoka konkurencija za nagradu Zlatna antena na ovogodišnjem 12. Fedisu - kaže osnivač festivala Nenad Milenković.

Nenad Milenković
foto: Promo

Nagrade Zlatna antena dodeljuju se na osnovu mišljenja stručnog žirija od pet članova i strukovnog žirija od sedam članova u 13 kategorija. Nagrade publike dodeljuju se za najgledaniju seriju iz Srbije, za najpopularniju seriju iz regiona i za glumački par. Po redu 12. Fedis održava se od 4. do 6. oktobra u Domu omladine Beograda.

Kurir.rs

Bonus video:

06:49

MOM MOMIRU TEŠKO IDE SA ŽENAMA: Mijović otkrio šta publiku očekuje u seriji Feliks i ko ga je spremao za PRIJEMNI ISPIT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track