VEDRANA RUDAN GOST NOVOG SADA: Razgovor s književnicom će voditi poznato TV lice
Foto: ATA images

Kaleidoskop kulture

VEDRANA RUDAN GOST NOVOG SADA: Razgovor s književnicom će voditi poznato TV lice

Kultura -

Književnica Vedrana Rudan gostovaće u nedelju veče na Spensu u Novom Sadu u okviru govornog programa nedelje književnosti Kaleidoskop kulture.

Jelisaveta Karađorđević, Tanja Peternek
foto: Dragan Kadić, Izložba, Dom Drinka

Program počinje u 20 sati a razgovor s Vedranom vodiće ugledna televizijska autorka Tanja Peternek Aleksić, saopštio je njen izdavač.

Književnica je objavila šesnaest knjiga, koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenački, poljski, francuski, italijanski, ruski i makedonski jezik. Pozorišne predstave dramatizovane prema njenim knjigama igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Moniki, Budimpešti i Beogradu. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljka TV emisije. Svaki put je dobila otkaz.

Vedrana Rudan
foto: R.Gropuzzo

Laguna je do sada objavila 11 naslova Vedrane Rudan. U najnovijem romanu "Doživotna robija" Vedrana piše o svojim omiljenim temama, odnosu roditelja i dece, kao i o tome šta znači biti istinski slobodan. Da li je sloboda moguća bez materijalne sigurnosti, da li rad oplemenjuje ili porobljava čoveka i šta je neophodno da bi žena zaista bila nezavisna, samo su neka pitanja koja glavna junakinja Lola postavlja sebi, ali i svima nama.

Kurir.rs

Bonus video:

04:51

GLUMAC OTKRIO DETALJE ODNOSA BRANKA CVEJIĆA I NJEGOVE SUPRUGE! Veliki prijatelj iznenadio mnoge: BILI SU ZAJEDNO OD ROĐENJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track