BILJA KRSTIĆ U POTRAZI ZA NOVIM TALENTIMA: Organizuje AUDICIJU za vokalnu radionicu BISTRIK, koja obuhvata širok dijapazon pesama!
Foto: Dragan Kadić

svi mogu da se prijave

BILJA KRSTIĆ U POTRAZI ZA NOVIM TALENTIMA: Organizuje AUDICIJU za vokalnu radionicu BISTRIK, koja obuhvata širok dijapazon pesama!

Kultura -

Audicija za Vokalnu radionicu Bistrik, koju vodi Bilja Krstić, održaće se 1. oktobra sa početkom u 17:30h u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu.

Bilja Krstić, Bistrik
foto: Promo

Ove godine Bistrik slavi 10 godina postojanja, a veliki slavljenički koncert zakazan je za 3. decembar ove godine.

Vokalna radionica je pocela sa radom 2012 godine i čine je, mladi talentovani pevači iz čitave Srbije. Osmišljena je da na umetnički način popularizuje tradicionalnu muzičku kulturu Srbije i regiona i da pruži mogućnost talentovanim pevačima da zavole, nauče i predaju svoje znanje generacijama koje dolaze. Radionicu vodi Biljana Krstić, profesor muzike i dugogodisnji muzički urednik Radio Beograda, sa stručnim saradnicima. Program vokalne radionice tradicionalnih pesama, obuhvata : široki dijapazon srpske i balkanske vokalne muzike.

Bilja Krstić, Bistrik
foto: Promo

To su gradske i varoške pesme s kraja 19.veka, kao i pesme starije i novije vokalne tradicije. Posebno mesto imaju i višeglasne kompozicije koje je za radionicu priredio naš eminentni kompozitor- etnomuzikolog, dugogodinji saradnik Bistrika, Dimitrije Obradović, po čijoj se metodologiji izvodi nastava na Kolarčevom Narodnom Univerzitetu.

Radna godina odvija se kroz 2 semestra (ukupno 8 radnih meseci) i završava godišnjim koncertom.

Bilja Krstić
foto: Damir Dervišagić

Na takmičenjima kod nas i u svetu, najstarija grupa je dobila najveća priznanja, nagrade. Na festivalu VEF u Negotinu prvu nagradu (2022, 2017), U Nišu na međunarodnom festivalu Konstantin prvu nagradu (2021), u Braili (2018,2017, 2014) drugu, treću i specijanu nagradu)...

Program vokalne radionice tradicionalnih pesama, obuhvata : široki dijapazon srpske i balkanske vokalne muzike. To su gradske i varoške pesme s kraja 19.veka, kao i pesme starije i novije vokalne tradicije.

Prijave slati na biljakrstic@gmail.com

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:08

GRUPA BISTRIK SLAVI 20 GODINA POSTOJANJA: Bilja Kristć u Pulsu Srbije otkrila planove za budućnost, pa najavila i poslednji album

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track