PARTIBREJKERSI ROKENROLOM UGREJALI BEOGRAD: Čuveni rok sastav obeležio veliki jubilej SPEKTAKULARNIM KONCERTOM u Atrijumu Sajma
Foto: Stefan Jokić

proslavili

PARTIBREJKERSI ROKENROLOM UGREJALI BEOGRAD: Čuveni rok sastav obeležio veliki jubilej SPEKTAKULARNIM KONCERTOM u Atrijumu Sajma

Kultura -

Rok sastav Partibrejkers održao je u četvrtak uveče koncert pod nazivom "40 godina rokenrola" u Atrijumu Beogradskog sajma, kao proslavu tog velikog jubileja. Tokom četiri decenije uspešne muzičke karijere objavili su osam studijskih albuma i mnogo hitova.

Taš, Partibrejkersi
foto: Stefan Jokić

- Ljudi dragi, braćo i sestre. Malo vam je hladno? Napravimo jedno grejno telo zajedno. Odavde izgleda sve super - pozdravio je fanove frontmen benda pevač Zoran Kostić Cane, a potom je zapevao stih "Tražim te" iz svoje bluz rok pesme "Noć". Publika je fenomenalno reagovala jer se već zagrejala uz predgrupu Supernaut.

Ređali su se hitovi "Ako si", "Hej ti dole", "Zemljotres", "Kiselo i slatko", "Ledeno doba", "Gramzivost i pohlepa", "Sloboda ili ništa", "Sirotinjsko carstvo"... Njihovi oštri i kritički tekstovi prema društvu u kome običan i pošten čovek strada, ono je što čini autentičan autorski pečat tandema tekstopisaca Caneta i Nebojše Antonijevića Antona.

Partibrejkers
foto: Nemanja Đorđević

O tome jasno govore i naslovi njihovih numera koje su počeli da stvaraju još otkako su se okupili 1982. Bubnjar Goran Bulatović Manza, gitarista Ljubiša Kostandinović, Anton i Cane osnovali su Partibrejkerse. Prvi koncert imali su u Dadovu 4. oktobra te godine, i to kao predgrupa benda Fiftis.

Publika ih je od starta prihvatila i prepoznala, što ova rok četvorka i te kako oseća i jednakim žarom i energijom ulazi i u petu deceniju postojanja.

(Kurir.rs / J.A.M.)

Bonus video:

01:45

YU GRUPA PRVO IMALA DRUGO IME Način na koji su dobili novo ime je FENOMENALAN Zanimljivosti o rok bendu koje koje nismo znali!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track