NJEGOV ODLAZAK NAS JE POGODIO, ALI SMO SMOGLI SNAGE DA NASTAVIMO: Dragan Bjelogrlić uoči EX-YU turneje kultne predstave u regionu!
Foto: Stefan Stojanović MONDO

iskren

NJEGOV ODLAZAK NAS JE POGODIO, ALI SMO SMOGLI SNAGE DA NASTAVIMO: Dragan Bjelogrlić uoči EX-YU turneje kultne predstave u regionu!

Kultura -

Ekipa kultne predstave "Let iznad kukavičjeg gnezda" reditelja Žanka Tomića, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, krenula je juče na eks-ju turneju.

Prva izvođenja biće u Skoplju danas i sutra u Makedonskom narodnom teatru, zatim u Ljubljani 24. oktobra i dan kasnije u Zagrebu. Glumačka postava vredno radi na raznim projektima, ali su ipak našli vremena za turneju.

Dragan Bjelogrlić
foto: Stefan Stojanović MONDO

- Teško je bilo izdvojiti vreme da se turneja organizuje. Jug Radivojević je gostovanja ugovorio još proletos i mislim da je to razlog zbog čega smo se ponovo okupili, mada još uvek nisam siguran kako ćemo je realizovati u potpunosti. Skoplje, Zagreb i Ljubljana su već rasprodati, što me posebno raduje. Susret s publikom u Skoplju biće poseban. Dan nakon izvođenja predstave primam nagradu od Evropske akademije za film, tako da će i taj momenat dodatno začiniti ovu turneju - istakao je Dragan Bjelogrlić.

Predstava "Let iznad kukavičjeg gnezda" u proteklih 17 godina suočila se sa odlaskom brojnih glumaca, među kojima je najveći utisak ostavila smrt Marka Živića.

Marko Živić, Dragan Bjelogrlić
foto: Printscreen/Instagram

- Izgubili smo mnogo kolega u prethodnom periodu i svaki odlazak je bio krizna situacija kad smo se zapitali da li treba da nastavimo da igramo predstavu. Poslednja kriza bila je smrt Marka Živića, kad smo napravili pauzu od šest meseci i tada smo doneli odluku da ipak nastavimo sa igranjem.

Mladen Sovilj
foto: Ana Paunković

Njegov odlazak nas je mnogo pogodio, ali smo smogli snage da nastavimo. Mladen Sovilj je napravio fantastičnu ulogu i dao je novi podsticaj ovoj predstavi. Veliki broj ljudi koji su preminuli bili su pre svega moji prijatelji. To su emotivni lomovi, kad sebi postavljate i etička i moralna pitanja da li je u redu nastaviti sa igranjem, da li ima smisla i šta je suština - zaključio je glumac.

BDP, Beogradsko dramsko pozorište, Let iznad kukavičijeg gnezda
foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages

Turneja će se nastaviti u Podgorici 19. i 20. novembra, Banjaluci 29. i 30. novembra, a poslednja igranja biće u Sarajevu 6. i 7. decembra. U glumačkoj podeli pored Bjelogrlića su i Slobodan Boda Ninković, Milan Čučilović, Danijel Sič, Mima Karadžić, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Miloš Petrović Trojpec i drugi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:55

BJELOGRLIĆ RAZOČARAN ZBOG PIRATERIJE: Kod nas ne postoji svest koji je to ZLOČIN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track