07:46

Maja Gojković obraćanje povodom sajma knjiga

svečano otvaranje

MINISTARKA OTVORILA RUMUNSKI ŠTAND NA SAJMU KNJIGA: Maja Gojković naglasila važnost u razvoju odnosa 2 zemlje u domenu kulture

Kultura -

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković prisustvovala je otvaranju 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga pod sloganom „Povratak napisanih“ u Hali 2 Beogradskog sajma i tom prilikom zajedno sa ministrom kulture Republike Rumunije Lučijanom Romaškanuom otvorila štand Rumunije, koja je ove godine zemlja počasni gost.

Maja Gojković
foto: Ministarstvo kulture

„Beogradski sajam knjiga decenijama zauzima jedno od centralnih mesta na mapi kulture jugoistočne Evrope. Zato je i uloga počasnog gosta veoma važna za predstavljanje književnog stvaralaštva na širem regionalnom planu. Ovo gostovanje i Vaša poseta, gospodine Romaškanu, potvrđuje zajedničku privrženost daljem razvoju odnosa naših zemalja u domenu kulture“, istakla je ministarka kulture i dodala da je nastup Rumunije kao počasnog gosta još jedna prilika za produbljivanje uzajamnog razumevanja i jačanje prijateljstva dve države i naših naroda, o čemu svedoči i simbolični slogan „Knjige za prijatelje“, ovogodišnjeg predstavljanja rumunske književnosti na sajmu u Beogradu.

Maja Gojković
foto: Ministarstvo kulture

Gojković je posetila štand Republike Srpske sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Natalijom Trivić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:41

Neda Ukraden na beogradskom sajmu knjiga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track