ZAVRŠEN SAJAM KNJIGA U BEOGRADU: Dodeljene su nagrade za najboljeg izdavača, a OVA ZEMLJA biće počasni gost sledeće godine
Foto: Kurir

predata otvorena knjiga

ZAVRŠEN SAJAM KNJIGA U BEOGRADU: Dodeljene su nagrade za najboljeg izdavača, a OVA ZEMLJA biće počasni gost sledeće godine

Kultura -

Sajam knjiga, pod sloganom "Povratak napisanih", zatvoren je simboličnom predajom otvorene knjige Pjeru Košaru, ambasadoru Francuske, koja će sledeće godine biti zemlja počasni gost, i dodelom nagrada izdavačkoj kući "Laguna".

Sajam Knjiga
foto: Kurir

Dvostruki laureat ove godine je izdavačka kuća "Laguna" kao najbolji izdavač između dva sajma i izdavačka kuća s najprofesionalnijim odnosom prema medijima.

Sajam knjiga
foto: Zorana Jevtić

Ukupno 854 izlagača učestvovalo je na ovogodišnjoj manifestaciji, direktnih je bilo 416 (325 iz Srbije). Uz domaće izdavače, predstavili su se i izdavači iz regiona, Evrope, Azije i Afrike, a zemlja počasni gost bila je Rumunija.

Ljiljana Habjanović Đurović
foto: Nemanja Nikolić

Više od 40 domaćih autora potpisivalo je knjige, a najveću pažnju privukli su Vedrana Rudan, Feđa Štukan, Matija Bećković, vladika Gligorije, Ljiljana Habjanović Đurović, Ljubivoje Ršumovic i Momčilo Petrović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:07

Sajam knjiga redovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track