USPEH ZVEZDARA TEATRA: U Istočnom Sarajevu najbolja predstava SPORTSKO SRCE! Novi uspeh Mime KARADŽIĆA
Foto: Jakov Simović/Promo

bravo

USPEH ZVEZDARA TEATRA: U Istočnom Sarajevu najbolja predstava SPORTSKO SRCE! Novi uspeh Mime KARADŽIĆA

Kultura -

Komad "Sportsko srce" Đorđa Milosavljevića u režiji Milana Karadžića, u produkciji Zvezdara teatra, proglašen je u nedelju za najbolju predstavu na 27. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu. Ocenjen je kao najbolji među predstavama iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Republike Srpske, izvedene u Kulturnom centru Istočno novo Sarajevo.

Stručni žiri u sastavu prof. dr Rade Simović, predsednik žirija, i članovi reditelj Vitomir Mitrić i teatrolog Zoran Todorović jednoglasno su doneli odluku o proglašenju najbolje predstave u celini na ovom festivalu.

Mima Karadžić
foto: Nemanja Nikolić

- Predstava "Sportsko srce" je komad o sudaru različitih svetova u rasponu od tragičnog do komičnog, u kojem se sukobljavaju pretenciozan, snobovski, umišljen svet sa stradalim, ali autentičnim svetom skorojevića, što proizvodi oprečne scenske i emotivne efekte - navodi se u obrazloženju žirija. Ovo je još jedna nagrada za glumačku ekipu u sastavu Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Nela Mihailović, Aleksandar Đurica i Nikola Šurbanović, nakon što je pre mesec dana priznanje Zoranov brk za ulogu u ovoj predstavi dodeljeno Mimi Karadžiću na 31. Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru. Predstava će biti izvedena u okviru redovnog repertoara Zvezdara teatra 11. i 25. novembra.

Kurir.rs

Bonus video:

00:52

Mima Karadžič o seriji Porodica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track