GDE SU DANAS DECA IZ ČUVENIH FILMOVA? Bili su najpoznatiji KLINCI, svi su citirali njihove KULTNE REPLIKE, a onda su nestali!
Foto: Printscreen

evo šta danas rade

GDE SU DANAS DECA IZ ČUVENIH FILMOVA? Bili su najpoznatiji KLINCI, svi su citirali njihove KULTNE REPLIKE, a onda su nestali!

Kultura -

U domaćim kultnim serijama i filmovima lik deteta je neizostavan i daje posebnu notu celom ostvarenju, te ne čudi da mnogi i danas citiraju reči mladih koji su u svet glume ušli brzo i zapaženo, a onda su odrasli i ubrzo nestali sa javne scene.

Film, Tara Manić, Uloga, Fotografija 51
foto: Printscreen

Taru Manić pamtimo kao devojčicu iz filma "Mrtav 'ladan" u kojem izgovara legendarnu rečenicu: "Neću da ti kažem, ćelavi", a nakon te uloge nestala je sa javne scene. Tara je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, ali režiju - u klasi Alise Stojanović. Gluma joj, kaže, nije dolazila u obzir.

Tara Manić
foto: Dragana Udovičić

- Nisam se premišljala između glume i režije. Od šeste do 18. godine sam išla u grupu kod Mike Aleksića, a još u gimnaziji (III beogradska) sam presekla da će to biti režija. Položila sam prijemni iz prve. Paralelno sam te godine polagala i prijemni na medicini, ali sam ostala na režiji. U mojoj porodici su svi pravnici, ekonomisti, novinari, pa moji izbori nisu bili određeni genetikom - otkrila je Tara jednom prilikom, a iako više ne želi pred kamere, želja joj je da okupi celu ekipu iz filma "Mrtav 'ladan" u predstavi koju bi sama režirala.

Ivana Šurdić
foto: Printscreen

Ivana Surdić glumila je Vesnu u filmu "Ptice koje ne polete". Iako je dobila glavnu ulogu, svoju glumačku karijeru nije nastavljala. Danas se ne bavi glumom i više ne živi u Srbiji. Tužnu priču o bolesnoj devojčici Vesni Ivana je prikazala zajedno s najpoznatijim imenima domaćeg glumišta.

Ivana Surdić
foto: Printscreen

Majku joj je glumila Neda Arnerić, oca Miodrag Krivokapić, a dedu s kojim je imala i najpotrenije scene je tumačio Velimir Bata Živojinović. To je bio njen prvi, ali i poslednji film. Danas živi u Firenci, a bavi se arhitekturom.

Tijana Kondić
foto: Printscreen YT

Publika je i dalje zna kao malu Natašu, junakinju istoimenog filma u režiji Ljubiše Samardžića koji je za Tijanu Kondić bio odskočna daska u glumačke vode. Ipak, Tijana nije više u glumačkom svetu i izgubila se iz javnosti. Ona se poslednji put oglasila kako bi se oprostila od prijatelja, Ljubiše Samardžića, koji je preminuo nakon teške bolesti.

Tijana Kondić
foto: Kurir televizija

Tijana je bila učenica Pete gimnazije, kad su je u školskom dvorištu primetili kao potencijalnu kandidatkinju za glavnu ulogu u novom filmu Ljubiše Samardžića. Slikali su je, a Samardžić je navodno slučajno video njenu fotografiju i izabrao baš nju, među skoro 500 devojaka koje su bile uzete u obzir za Natašu. Taj uspeh doneo joj je uloge u filmovima "Bumerang", "Ledina", "Sistem"...

David, Marko Stojiljković
foto: Printskrin

Marko je u popularnoj seriji "Policajac sa Petlovog brda" glumio Davida, jednog od dece Boška Simića (Ljubiše Samardžića). Posle ove serije igrao je i u epizodi Orkestar u "Otvorenim vratima". Sada se bavi filmskom kritikom i piše na svom blogu, a gluma je za njega otišla u zaborav.

David, Marko Stojiljković
foto: Printskrin

Dimitrija Vojnova smo upoznali u filmu "Tito i ja", gde je imao glavnu ulogu bucmastog dečaka Zorana, koji je zbog ljubavi prema Titu napravio veliki problem svima oko sebe.

Dimitrije Vojnov
foto: Nebojša Mandić

Dimitrije Vojnov je odrastao u dramaturga, scenaristu i filmskog kritičara. Urednik je filmskog bloga "Doba nevinosti", posvećenog kritici i praćenju srpskog filma. Ostao je upamćen po ulozi malog Zorana, a danas ima 34 godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:28

GLUMAC MORA NA STROGU DIJETU ZBOG ULOGE On je dobar prijatelj Svetozara Cvetkovića koji otrkiva: JEDNOM ZAMALO DA SE POTUČEMO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track