ŠOK IZLOŽBA U PARIZU! OVDE SU SVI GOLI, I POSETIOCI I SKULPTURE: Na ulazu se skidate do gole kože, evo šta se posle dešava (VIDEO)
Foto: Riccardo Milani / AFP / Profimedia

Majolo je započeo izložbu hiperrealizam

ŠOK IZLOŽBA U PARIZU! OVDE SU SVI GOLI, I POSETIOCI I SKULPTURE: Na ulazu se skidate do gole kože, evo šta se posle dešava (VIDEO)

Kultura -

Pariski muzej "Majolo" dogovorio je partnerstvo sa Francuskom federacijom naturista čiji će članovi moći da prisustvuju izložbi "Hiperrealizam" potpuno nagi.

Izložba je sačinjena od trideset živopisnih statua, uglavnom aktova, a otvorena je prošle nedelje u "Majolu", među hiperrealističnim delima su, između ostalih, radovi Tonija Matelija, Ervina Vurma i Sema Džinksa, koji ilustruju kreativni napredak vajanja ljudske figure u poslednjih pedeset godina.

Majolo muzej
foto: printscreen

- Ovaj događaj se poklapa sa naturističkim vrednostima. U naturističkom kontekstu, mi se ne 'prikazujemo' i ne razmećemo - mi jednostavno 'jesmo' - navodi se u saopštenju belgijske agencije Tempora koja je organizator izložbe zajedno sa Nemačkim institutom za kulturnu razmenu.

Iako je ovo prvi put da će se posetioci "Majola" poskidati na ulazu u muzej, ovo nije prvi put da ova umetnička dela gledaju golišavi ljudi. Prethodno su i galerije u Liježu i Lionu organizovale slične događaje za nudiste.

- Osećate da ste deo skulptura. Posetilac više nije nag, on je deo izložbe - ispričao je jedan od ranijih učesnika izložbe za ArtNet.

U ponudi se našlo 800 nudističkih karata, koje su prema saopštenju muzeja "rasprodate u rekordnom roku".

(Kurir.rs/euronews.rs)

Bonus video:

01:04

Izložba “Zbirka klasika u prosperitetnoj dobi” u Pekingu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track