POZORIŠNI FESTIVAL U ALEKSINCU: Najbolji mladi glumci su Nikola Mijatović i Aleksandra Arizanović, a znamo ih iz hit SERIJA
Foto: Facebook

kraj

POZORIŠNI FESTIVAL U ALEKSINCU: Najbolji mladi glumci su Nikola Mijatović i Aleksandra Arizanović, a znamo ih iz hit SERIJA

Kultura -

U Doma kulture u Aleksincu večeras se završava 10. festival prvoizvedenih predstava. Pre izvođenja predstave "Noć u kući gospodina Kolaka" dodeljene su nagrade. Priznanja su otišla u Zrenjanin, Suboticu i Kraljevo.

Dve nagrade za Zrenjanince... Nikola Mijatović i Danijel Kovačević
Dve nagrade za Zrenjanince... Nikola Mijatović i Danijel Kovačevićfoto: Promo, NP TOŠA JOVANOVIĆ

Za najboljeg mladog glumca priznanjem "Dušan Duka Jovanović" nagrađen je Nikola Mijatovića - za ulogu Klaudija u predstavi "Dečko iz poslednje klupe" Huana Majorge u režiji Tijane Vasić, Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina. Iz istog komada za najboljeg glumca festivala priznanje je osvojio Danijel Kovačević za rolu Hermana.

Nikolu Mijatovića većina je upoznala kao Stefana Prvovenčanog u seriji "Nemanjići". Oni koji su tu priliku propustili, do nedavno su ga gledali u ulozi mladog Zorana u seriji "Tajna vinove loze". Dane provodi na Fakultetu dramskih umetnosti ili na snimanjima, a kaže da ne bi mogao da izabere između filma ili pozorišta.

"Olgu Ivanović" za najbolju glumicu dobila je Aleksandra Arizanović (igrala u seriji "Urgentni centar") za ulogu u predstavi "Fleke" Tijane Grumić u režiji Juga Đorđevića, Kraljevačkog pozorišta. Đorđević je nagrađen za najbolju predstavu, dok je najbolja režija Kokana Mladenovića za komad "Poslednje devojčice". Specijalno priznanje za kolektivnu glumačku igru žiri je dodelio glumačkom ansamblu predstave pozorišta "Deže Kostolanji" iz Subotice.

Kokan Mladenović
foto: Dado Đilas

Kurir.rs

Bonus video:

00:46

KUĆA ACE BERČEKA ZAVRŠILA U SERIJI TAJNA VINOVE LOZE: Kurir zavirio na set i pogledajte šta smo još saznali! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track