FILMOVI SU TU ZBOG PUBLIKE KOJA IH GLEDA: Triler s Jovanom Stojiljković BROJ JEDAN U SRPSKIM BIOSKOPIMA, a evo šta KAŽE glumica
Foto: Nebojša Babić / Promo

uspeh

FILMOVI SU TU ZBOG PUBLIKE KOJA IH GLEDA: Triler s Jovanom Stojiljković BROJ JEDAN U SRPSKIM BIOSKOPIMA, a evo šta KAŽE glumica

Kultura -

Gotovo mesec dana nakon svečane beogradske premijere i početka bioskopske distribucije, film "Vera" izbio je na prvo mesto gledanosti u domaćim bioskopima, ubedljivo nadmašivši brojne holivudske blokbastere. Film je do sada pogledalo više od 60.000 gledalaca širom Srbije i regiona, čime je „Vera“ već postala jedan od najvećih ovogodišnjih bioskopskih hitova.

„Filmovi su tu zbog publike koja ih gleda“, izjavila je tim povodom glavna glumica Jovanom Stojiljković, i dodala: "Drago mi je što je toliki broj ljudi do sada pogledao naš film. Sa raznih premijera širom Srbije i regiona nosim samo najlepša iskustva i veliku zahvalnost na svim komentarima i pohvalama koje sam čula. Hvala vam!"

Film Vera, Jovana Stojiljković
foto: Nebojša Babić / Promo

Velika beogradska premijera "Vere" održana je 9. novembra u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, nakon čega su upriličene i premijere u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Banjaluci, Podgorici i, nedavno, u Beču.

"Vera“ je, podsećamo, melodrama sa elementima trilera nadahnuta uzbudljivom istinitom pričom o Veri Pešić, višestrukoj špijunki iz vremena Drugog svetskog rata. Reditelj filma je Nedeljko Kovačić, scenaristi Kristina Đuković i Nedeljko Kovačić, originalnu muziku potpisuje Magnifiko, a producentkinja filma je Danka Milošević.

Danka Milošević
foto: Privatna Arhiva

"Uspeh "Vere" ne čudi, imajući u vidu da je u pitanju film kakav se retko sreće u našoj aktuelnoj produkciji. To je višeslojno filmsko ostvarenje koje nadahnuće podjednako crpi iz klasičnih ljubavnih melodrama, špijunskih trilera i ratnih spektakala, a sve sa željom da se gledaocima ponudi uzbudljiva i nezaboravna filmska priča u čijem središtu se nalazi odvažan, misteriozan i intrigantan lik zasnovan na stvarnoj ženi koja je predugo boravila na marginama naše istorije, na granici zaborava, skrajnuta i zanemarivana. Ovaj film je tu da nepravdu barem delimično ispravi i Veru Pešić vrati tamo gde joj je i mesto – pod reflektore i u žižu", navodi producentkinja filma Danka Milošević.

Kurir.rs

Bonus video:

02:07

JEDINSTVENA GLUMICA IZ SERIJE KLAN, MILENA BOŽIĆ OTKRILA JE ZA GLEDAOCE KURIR TV: Premijera će biti u pozorištu u Gračanici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track