SPASAO ŽENU I SINA OD SIGURNE SMRTI: Milenko Zablaćanski je porodici OVO REKAO noć pre saobraćajke u kojoj je izgubio život!
Foto: Printscreen

mnogi ovo ne znaju

SPASAO ŽENU I SINA OD SIGURNE SMRTI: Milenko Zablaćanski je porodici OVO REKAO noć pre saobraćajke u kojoj je izgubio život!

Kultura -

Glumac Milenko Zablaćanski preminuo je 22. januara 2008. godine, na 17 dana nakon što je doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

Glumac je, sa svojojm suprugom Snežanom i sinom Nikolom, bio u vikendici na Zlatiboru kada je do njih stigla vest da je Snežanina tetka preminula. Porodica se istog trenutka uputila nazad u Beograd. Zbog lošeg vremena rekao je supruzi i sinu da se za Beograd vrate autobusom, a sam je seo u automobil. U tom momentu nije znao da će im baš ta njegova odluka spasiti život.

Milenko Zablaćanski
foto: Vlada Sporčić

Tog kobnog 5. januara, na putu Beograd-Zlatibor, automobil marke "Mercedes" proklizao je u suprotnu traku i udarui direktno u glumčev automobil. Mila je smešten u užičku bolnicu, hde je par dana proveo u komi. Kada se nije probudio posle nekoliko dana, prebacili su ga u VMA u Beogradu, gde je 22. januara preminuo usled povreda, nakon čega je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

- Bio je zaista poseban čovek zbog čega se svakog dana zahvaljujem Bogu što sam sa njim provela 20 godina života. Umeo je da nasmeje, vrati snagu. Bio je borac, vredan i odgovoran čovek. Tu smo negde slični. Zato se i trudim da zadržim snagu, jer znam da u suprotnom on to ne bi odobravao. On se ne bi predao. Borio bi se za decu. Kakav je on zapravo govore njegovi prijatelji koji su uz nas - rekla je ranije njegova supruga, Snežana Vesković-Zablaćanski, balerina i kostimografkinja Pozorišta na Terazijama.

Snežana i Milenko u braku su dobili dva sina. Mlađeg Nikolu i starijeg Ivana, koji je nasledio očev talenat i upustio se u glumačke vode, a koji je nedavno stao i na ludi kamen.

- Kada je Milenko poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz "Briljantina". Eto, danas igram u toj predstavi... Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u "niskom startu" pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao Džordžina u "Srećnim ljudima", na Terazijama u "Herojima" - rekao je svojevremeno Ivan.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:13

Srpski glumac Ivan Zablaćanski oženio je danas svoju dugogodišnju devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track