SEĆATE LI SE DIJABOLE IZ "RANA"? U filmu su ga MALTRETIRALI, a posle te uloge Andreja je prestao da GLUMI: Evo šta danas radi!
Foto: Printscreen

više nije glumac

SEĆATE LI SE DIJABOLE IZ "RANA"? U filmu su ga MALTRETIRALI, a posle te uloge Andreja je prestao da GLUMI: Evo šta danas radi!

Kultura -

Film "Rane", koji je prvi put emitovan davne 1998. godine,ostvario je ogroman uspeh među publikom munjevitom brzinom, a do danas je zadržao mesto jednog od najgledanijih domaćih ostvarenja.

Osim velikih glumačkih imena, poput Dragana Bjeogrlića, Nikole Koja, Branke Katić, Mikija Manojlovića, Vesne Trivalić i mnogih drugih, pred objektiv su tada prvi put stala tri glavna junaka - Milan Marić koji je glumio Švabu, pokojni Dušan Pekić koji se ostvario u ulzi Pinkija, ali i Andreja Jovanović koji je igrao Dijabolu.

Andreja Jovanović
foto: Printscreen

Pinki, Švaba i Dijabola odrastaju u istom kraju, međutim Dijabola je maltertiran u tom trouglu.

Iako je ostavio veliki utisak ulogom Dijabole, Andriju posle tog fila više na velikom platnu niste mogli da vidite jer je glumačku scenu zamenio muzičkom. Vremenom je postao jedan od traženijih bubnjara i muzičkih producenata na ovim prostorima i sarađivao je sa mnogim etabliranim domaćim bendovima.

Andreja je producirao nekoliko albuma grupe Kanda, Kodža i Nebojša, kao i mnogim drugim poznatim izvođačima u Srbiji. Svirao je sa mnogobrojnim bendovima kao što su Sevdah bejbi, Hypnotized i mnogi drugi.

Film "Rane" posvećen je generacijama rođenim "posle Tita". Baziran je na istinitom događaju i prati sudbinu dva dečaka, Pinkija i Švabe, koji odrastaju u Novom Beogradu, u periodu od 1991. do 1996.godine.

Detinjstvo glavnih junaka determinisano je sankcijama, blizinom rata i kriminalizacijom čitavog društva, koji udruženi stvaraju sasvim nov sistem vrednosti.

Kao i mnogi njihovi vršnjaci, Pinki i Švaba već sa četrnaest godina ulaze u svet kriminala. Idoli glavnih junaka su poznati beogradski kriminalci i TV šou "Puls asfalta" koji takvu felu ljudi dovodi u goste i stvara od njih medijske zvezde.

Pinki i Švaba maštaju da jednog dana gostuju u svojoj omiljenoj emisiji i trude se, zločinima, da to zasluže. Nakon što uspevaju u tome, njihov uspon u svetu kriminala se prekida međusobnim sukobom. Švaba ispaljuje pet metaka u Pinkija, nesvestan toga da svog najboljeg prijatelja ranjava u ista ona mesta u koja je Hrist ranjen dve hiljade godina ranije.

Pinki uspeva da preživi i nakon izvesnog vremena beži iz bolnice, te poziva svog prijatelja na pomirenje. Pomirenje biva i više nego potresno - ranjeni dečak treba svom drugu, po nepisanom pravilu, da napravi pet potpuno istih rana kako bi se prijateljstvo obnovilo.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

02:01

GLUMAC NA SNIMANJU POKUŠAO DA JE SKINE, BRANILA SE DO KRVI! Emotivna ispovest Radmile Živković o sećanju koje se NE ZABORAVLJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track