KAD SMO OTIŠLI U ZABELU SHVATIO SAM VAŽNU STVAR: Glumac otkrio šta mu je najteže palo u ZATVORU i zbog čega mu je NEPRIJATNO
Foto: Zorana Jevtić

ISKREN

KAD SMO OTIŠLI U ZABELU SHVATIO SAM VAŽNU STVAR: Glumac otkrio šta mu je najteže palo u ZATVORU i zbog čega mu je NEPRIJATNO

Kultura -

Nova serija "Pad", inspirisana autobiografskim bestselerom "Godina prođe, dan nikada" Žarka Lauševića, konačno stiže ovog vikenda na kanale Superstar. Ekipa predvođena glavnim glumcem Milanom Marićem juče se okupila u Kinoteci, gde su otkrili da su imali podršku autora ovog dela.

Zanimljivu epizodnu ulogu u seriji ostvario je i glumac Dragana Marinković Maca, kome je poseban utisak bilo to što su scene snimali u pravom zatvoru.

serija Pad, Dragan Marinković Maca
foto: Zorana Jevtić

- Kad smo otišli u Zabelu, shvatili smo da je sloboda suštinska potreba. Kad igraš u tom krugu, uprkos kamerama, oseti se tenzija i onda shvatiš lik koji igraš, ali i glavnog lika. Sve to nije nimalo jednostavno, ući u zatvor i igrati ljude koji su na samo nekoliko metara iza tebe, iza rešetaka, i posmatraju te. Nimalo lep osećaj, ali šta ćeš, bilo nam je lepo - izjavio je Maca i nasmejao publiku.

Radnja serije smeštena je u devedesete godine i doba koje su obeležili raspad Jugoslavije, rat, sankcije, siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u društvu.

serija Pad, Milan Marić
foto: Zorana Jevtić

Ova serija, po svemu drugačija, za polaznu tačku uzima tragičan događaj iz 1993. u Podgorici, a zapravo nas vodi kroz puteve duše jednog umetnika koji u stvarnom životu počinje da proživljava lične borbe koje je do tada izvodio samo na pozornici. Laušević je odlučio da se ne oglašava povodom serije i da je sve što ima rekao u svojoj knjizi.

Osim Marića, igraju i Boris Isaković, Mima Karadžić, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Ljubomir Bandović, Dubravka Drakić, Dragan Marinković Maca, Krešimir Mikić, Izudin Bajrović, Slavko Sobin, Kemal Rizvanović. Reditelj Vuletić je i scenarista uz Petra Mihajlovića, direktor fotografije je Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić, a kostimograf Dragica Laušević. Svetsku premijeru serija, nastala kao plod saradnje "Fajerflaj produkcije" i Telekoma Srbije, imaće na Berlinskom filmskom festivalu.

1 / 12 Foto: Firefly Promo

Osam epizoda serije publika može da pogleda i bindžuje preko usluge MTS i Supernova televizije, ali i Arena klauda.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:39

NISI TI KRAVA MUZARA, IDI RADI! Maca otkrio detalje iz braka i šokirao izjavom (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track