SINIŠA PAVIĆ PROSLAVIO 90. ROĐENDAN U VLASOTINCU: Čuveni scenarista je već 24 godine u penziji, a evo šta je RADIO CELOG ŽIVOTA
Foto: Marina Lopičić

zanimljivost

SINIŠA PAVIĆ PROSLAVIO 90. ROĐENDAN U VLASOTINCU: Čuveni scenarista je već 24 godine u penziji, a evo šta je RADIO CELOG ŽIVOTA

Kultura -

Legendarni srpski pisac Siniša Pavić proslavio je 90. rođendan u Vlasotincu, u društvu brojnih prijatelja, porodice i predsednika opštine Vlasotince Bratislava Petrovića. Skromno slavlje održano je užem krugu, a popularni scenarista prisetio se svojih početaka.

U istoriji jugoslovenske, odnosno srpske televizije dugoj 65 godina, gotovo pola veka pripada Paviću, iz čijeg su pera proistekle neke od najgledanijih, najpopularnijih i najrepriziranijih serija, poput "Pozorišta u kući", "Vrućeg vetra", "Boljeg života", "Srećnih ljudi", "Porodičnog blaga", "Stižu dolari", Bele lađe" i mnogih drugih.

Milan Lane Gutović, Lane Gutović, Predrag Smiljković, Tika Špic
foto: Aleksandar Pavlović

Pavić godinama živi u Vlasotincu, proslavio je u svojim pričama ovo mesto, ali neke glumce iz ovog kraja kao što su pokojni Bogoljub Mitić Đoša ili Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic.

Bogoljub Mitić Đoša
foto: Damir Dervišagić

Autor je knjige "Višnja na Tašmajdanu", po kojoj je snimljen igrani film u režiji Stoleta Jankovića, a scenarista je i nekoliko igranih filmova i dokumentarnih drama. Najpoznatiji je po serijalu filmova "Tesna koža", koji je proslavio Milana Laneta Gutovića i Nikolu Simića. Druga sezona serije "Junaci našeg doba", čiji je scenario potpisao, premijerno se emitovala tokom 2022. godine. Po zanimanju je sudija, a već 24 godine je u penziji.

Bratislav Petrović i Siniša Pavič na 90. rođendanu
Bratislav Petrović i Siniša Pavič na 90. rođendanufoto: Ustupljene fotografije

" Za politiku, kao i za drugi posao, potreban je talenat, a ja ga nemam. Bio sam, kažu, dobar sudija, a i dobar pisac. Za prvo sam se školovao, a drugo odgovarao samo sebi", govori je Pavić za Kurir.

Kurir.rs

Bonus video:

01:51

DRAGAN BJELOGRLIĆ ZA KURIR TV! Glumac o večnosti KULTNE SRPSKE SERIJE: Živim to i dalje na neki čudan način

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track