STEFANU MILENKOVIĆU URUČENA FEBRUARSKA NAGRADA: Violinista donirao 1.000 EVRA od priznanja u humanitarne svrhe odmah nakon dodele
Foto: Ana Paunković

HUMAN

STEFANU MILENKOVIĆU URUČENA FEBRUARSKA NAGRADA: Violinista donirao 1.000 EVRA od priznanja u humanitarne svrhe odmah nakon dodele

Kultura -

Violinisti Stefanu Milenkoviću uručena je Februarska nagrada na svečanoj akademiji, za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad - Evropska prestonica kulture, i svetska umetnička i profesionalna ostvarenja.

Stefan Milenković
foto: Damir Dervišagić

Profesor na FMU u Novom Sadu i umetnički direktor Gradske koncertne dvorane zahvalio je upravi grada i njegovim stanovnicima, pa otkrio da će nagradu od nešto više od 1.000 evra (130.000 dinara) donirati Akademiji umetnosti.

- Moj život u Novom Sadu je neverovatan, imamo mnogo prijatelja, ali naravno, puno je i odgovornosti. Prošla godina je obilovala projektima, a neki od njih su stvaranje gudačke reprezentacije mladih izvođača Grmi, zatim festival kamerne muzike Blisko, a održan je i drugi internacionalni kamp za violiniste.

Stefan Milenković
foto: Ana Paunković

Moj tim i ja predano radimo i na stvaranju novog identiteta koncertne dvorane grada, tog novog hrama kulture u Novom Sadu. Hvala na poverenju svima, a moja poruka za mlade talentovane ljude je da ne možete preterati u veličini vaših snova, zato sanjajte velike snove - rekao je Milenković na svečanosti povodom obeležavanja Dana grada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih njegovih građana.

(Kurir.rs)

Bonus video:

09:30

STEFAN MILENKOVIĆ SPREMA INTERNACIONALNI SPEKTAKL: Sa grupom mladih nastupaće na izložbi Expo 2020 Dubai! Ovo su detalji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track