TRAGIČNI I TUŽNI FEBRUAR RADOŠA BAJIĆA: Naš poznati glumac ostao bez VOLJENOG oca, a pre 3 godine izgubio i VELIKOG prijatelja!
Foto: Nemanja Nikolić

potresno

TRAGIČNI I TUŽNI FEBRUAR RADOŠA BAJIĆA: Naš poznati glumac ostao bez VOLJENOG oca, a pre 3 godine izgubio i VELIKOG prijatelja!

Kultura -

Februar kao da je tragični i tužni mesec za glumca i režisera Radoša Bajića, kome je kasno sinoć preminuo otac, Miloš Mirka Bajić za kog je bio neverovatno vezan i čije je fotografije često objavljivao na instagramu.

Popularni Radoš, rođen u Medveđi kod Trstenika pre tri godine je u februaru ostao bez velikog prijatelja, glumca-naturšika kome je nesebično pomagao kroz život i karijeru.

- Miroljub Trošić, dobri Đoda, spada u red onih Srba, onih običnih ljudi, koji niknu u jednom narodu,sredini i koji svojim veličanstvenim delom,talentom, dobrotom, ostave neizbrisiv trag, večnu pamjat i duboko sećanje šta su i kakvi su bili - rekao je Radoš Bajić, u svom potresnom govoru na sahrani, pored odra svog druga iz detinjstva.

Radoš Bajić, Miroljub Trošić
foto: Dragana Udovičić, Printscreen/Youtube

Pola godina posle smrti Đode u koga se Srbija zaljubila gledajući hit seriju "Selo govri,a baba se češlja" (2006-2016), Radoš Bajić je pomogao da se izradi poseban mural u rodnom selu, sa likom harizmatičnog prijatelja iz detinjstva.

- Oca su svi voleli, prijatelji, komšije, meštani, a unucima kojih ima petoro, bio je idol - ispričala je Slavica, glumčeva ćerka.

- Na žalost, nije bio dobrog zdravlja,a i predao se nekako nakon mamine smrti. Šlog, koji je doživeo ostavio je posledice.

Miroljub Trošić
foto: Printscreen

Đoda je karijeru počeo u Amaterskom pozorištu u Trsteniku, gde je uspešno ostvarivao više dramskih uloga. Potom je blizu 24 godine bio nastavnik u školama u okolini Kraljeva, vodio je folklorne grupe, uvek uz harmoniku.

Proslavljeni režiser Radoš Bajić,koji je odrastao pored Đode, pomogao mu je da u kasnim godinama zaigra u kultnoj TV seriji.

- Kada bi mu skrenuli pažnju na to da pićem daje loš primer unucima, on bi rekao “ma dajte, ljudi,ja im baš dajem primer”, ali “dajem primer, kakvi ne treba da budu!” - prisećali su se za Novosti meštani Medveđe.

Da podsetimo, Đoda je preminuo 25. februara 2020. u 72. godini.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

02:27

Radoš Bajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja