OVO JE NAŠ FILMSKI TESTAMENT! Uoči finala serije Vera, JOVANA STOJILJKOVIĆ otkriva šta se pre snimanja DOGOVORILA sa rediteljem
Foto: Printscreen/Ami Dži šou

finale serije Vera

OVO JE NAŠ FILMSKI TESTAMENT! Uoči finala serije Vera, JOVANA STOJILJKOVIĆ otkriva šta se pre snimanja DOGOVORILA sa rediteljem

Kultura -

Bliži se finale serije "Vera" koja se vikendom emituje na RTS i koja je pažnju gledalaca privukla pričom o našoj špijunki Veri Pešić. Njen lik tumači glumica Jovana Stojiljković koja istakla da će u poslednjim epizodama biti zanimljivo videti kako se Vera dovijala, ali i njen kraj, odnosno to kako je stradala.

Vera Pešić, Jovana Stojiljković
foto: Nebojša Babić, privatna arhiva

- Dok sam snimala film razmišljala sam i o 10 epizoda serije. Mislim da se tu najbolje oseća punoća njenog lika i odnosa koji je čine takvom kakva jeste. Srećna sam što je emitovanje serije počelo ubrzo nakon bioskopskih projekcija filma, jer gledaoci sada mogu da dobiju tu kompletnu sliku ko je bila Vera Pešić - istakla je Jovana Stojiljković, gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Film Vera, Jovana Stojiljković
foto: Nebojša Babić / Promo

Glumica je priznala da pre dobijanja ove uloge nije znala ništa o Veri Pešić, ali da se tokom kastinga detaljnije upoznala sa njenim životom, a potom i sa scenaristom i rediteljem Nedeljkom Kovačićem s kojim je pričala o tome gde je on sve pronašao ispiraciju, šta je istina, a šta umetnička sloboda.

Film Vera, Jovana Stojiljković
foto: Nebojša Babić / Promo

- Sa rediteljem sam se dogovorila da ovo sve što mi pravimo nije nešto dokumentarno, niti ulazimo u to polje gde će bilo ko ličiti na te junake koji su postojali u istoriji, tako da sam imala dovoljno slobode da pustim mašti na volju, scenario je bio dobar i imala sam materijal da sam mogla da se razmaštam.

Sve to mi je bilo veoma inspirativno i ponosna sam što smo o jednoj osobi o kojoj se malo zna napravili svojevrsan filmski i serijski testament - zaključila je Jovana.

Bonus video:

00:44

Goran Bogdan: Nije bitno kako sam reagovao na slučaj Lečića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track