PORTRETI OSTVARENIH ŽENA IZ OBJEKTIVA PREDRAGA MITIĆA: Čuveni fotograf izlaže u Beogradu, njegovi radovi su postali KULTURNO BLAGO
Foto: Predrag Mitić

Izložba fotografija One

PORTRETI OSTVARENIH ŽENA IZ OBJEKTIVA PREDRAGA MITIĆA: Čuveni fotograf izlaže u Beogradu, njegovi radovi su postali KULTURNO BLAGO

Kultura -

U Konaku kneginje Ljubice u Beogradu u utorak, 21. februara, u 19.30 biće otvorena izložba fotografija Predraga Mitića "One".

Izložba One
foto: Predrag Mitić

Čuveni fotograf radio u dnevnim novinama 48 godina, a proslavila ga je politička fotografija. Međutim, sada su ispred kamere njegovog objektiva stale uspešne žene u svom poslu.

- One su javne ličnosti, fotografkinje, novinarke, menadžerke, medicinske sestre, profesorke, studentkinje i učenice. Žene ostvarene na ličnom i profesionalnom planu, koje plene svojom harizmom. A tu harizmu, njihove osobenosti, fotograf Predrag Mitić ovekovečio je na najbolji način. Portret je najzahtevnija fotografska igra koju ne može svako da dočara - navodi se u saopštenju.

Izložba One
foto: Predrag Mitić

Politička fotografija mu je omiljena tema, pa su mu tako najpoznatije fotografije upravo iz te oblasti, pre svih "Dragana ispred vodenog topa sa demonstracija 9. marta 1991", koja se nalazi u Muzeju primenjene umetnosti i čuva se kao kulturno blago.

Predrag Mitić
foto: Beta Miloš Miškov

Fotografija "Slikaj ako smeš”, na kojoj je Šešelj uperio pištolj u autora fotografije Predraga Mitića, dobila je brojne nagrade, a veliko interesovanje javnosti izazvale su i fotografije "Arkan i Slobodan Milošević na sahrani Radovana Stojčića Badže", kao i "Slobodan Milošević sa podignutom rukom na mitingu u Nišu". Sve ove fotografije objavili su najpoznatiji svetski mediji. Mitić je učestvovao na više od dvadeset grupnih izložbi, a ovo mu je treća samostalna u karijeri.

Kurir.rs

Bonus video:

00:23

ZVEZDE U OBJEKTIVU BRAJANA RAŠIĆA Otvorena izložba rok fotografija Narodnom muzeju u Zrenjaninu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track