NAŠA ČUVENA GLUMICA JE ĆERKA PREMINULOG AKADEMIKA DRAGOSLAVA MIHAILOVIĆA: Udata je za legendarnog glumca a ovako je govorila o ocu
Foto: Zorana Jevtić

ODMALENA JE IŠLA U POZORIŠTE

NAŠA ČUVENA GLUMICA JE ĆERKA PREMINULOG AKADEMIKA DRAGOSLAVA MIHAILOVIĆA: Udata je za legendarnog glumca a ovako je govorila o ocu

Kultura -

Akademik Dragoslav Mihailović preminuo je u Beogradu u 93. godini. Iza sebe je ostavio bogat književni opus, koji je ušao i u školsku lektiru.

Mihailović ima dvoje dece, Branislava Mihajlovića, koji je slikar i ćerku Milicu, koja je naša čuvena glumica.

Dragoslav Mihailović
foto: Zorana Jevtić

Milicu Mihajlović je domaća publika i te kako zavolela tokom protekle tri decenije, budući da je odigrala neke od filmskih, televizijskih i pozorišnih uloga koje se i danas pamte.

Dragoslav Mihailović, Milica Mihailović
foto: Vladimir Šporčić

Nešto stariji su je gledali u "Metli bez drške" i "Nožu", a novijim generacijama je prva asocijacija na Anku Crnotravku iz "Otvorenih vrata" ili ovisnicu koja napušta ćerku u filmu "Mrtav 'ladan".

Milica i danas ređa upečatljive role, a jedna od njih je uloga Jovane, Baćine sestre, u seriji "Južni vetar".

Milica Mihajlović
foto: Ana Paunković

Glumica je inače u srećnom braku s legendarnim glumcem Vojom Brajovićem, s kojim ima sina, a ovako je govorila o svom ocu, koji je jedan od najznačajnijih pisaca 20. veka:

- Odgajana sam da je umetnost nešto čemu vredi služiti i zarad čega vredi podnositi žrtve. Roditelji su me odmalena stalno vukli u pozorište i vrlo su se radovali da budem glumica. Mom bratu, koji je slikar, i meni, otac je savetovao da, ako hoćemo nečim da se bavimo, budemo najbolji, ali ne u odnosu na druge, već u odnosu na sebe - rekla je svojevremeno Milica, koja se, iako to u početku nije želela, često u karijeri susretala s delima svog oca.

Milica Mihajlović
foto: Damir Dervišagić

- Moj profesor Predrag Bajčetić tražio je da diplomiram "Petrijinim vencem", ali nisam želela da nastupim na početku kao nečija, nego sam htela da budem svoja. Eto, 25 godina kasnije sustigla me je sreća da ipak zaigram Petriju. Ali pošto je tada moj profesor bio uporan, da bih ga impresionirala, prevela sam monodramu "Gosti" Ronalda Harvuda. I danas redovno prevodim.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:45

VOJA BRAJOVIĆ SE POTRESNIM REČIMA OPROSTIO OD VLASTE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track