BLIŽI SE KRAJ NAŠE PRIČE O MISTIČNOM SVETU! Bojana Maljević počela pripreme za snimanje DUGA MORU 4, a evo šta joj se desilo
Foto: Dragana Udovičić

TV ekran

BLIŽI SE KRAJ NAŠE PRIČE O MISTIČNOM SVETU! Bojana Maljević počela pripreme za snimanje DUGA MORU 4, a evo šta joj se desilo

Kultura -

Treća sezona serije "Dug moru" počela je sa emitovanjem 13. marta na Superstar kanalu, ali publiku čeka još jedan nastavak.

Plan da se glumačka i autorska ekipa ovog leta ponovo okupe u Crnoj Gori, otkriva producentkinja i glumica Bojana Maljević za TV Ekran i priznaje da bi tu volela da stavi tačku na ovu priču i počne da radi nešto novo.

Bojana Maljević
foto: Monte Royal Pictures promo

Da li je to što ste slomili nogu pred početak snimanja bio najveći problem?

- Bila je dilema da odložimo snimanje ili da nešto uradimo. Pretočili smo sve u scenario i moj lik ima slomljenu nogu. Ne znam kako sam sve to izdržala, ali verujem da rezultati nisu loši. Bilo je teško raditi tako svakog dana, ali sada sam super.

Seriju je počeo Goran Gajić, a potom su je režirali Leon Lučev i Milica Filipovski. Promena reditelja jeste svetska praksa.

- Nisu sve serije jednako zahtevne, teške i kvalitetne. Kada smo počeli da radimo "Dug moru", nije postojala hiperprodukcija u Srbiji. Odmah smo postavili visoku lestvicu ispod koje više nikada nismo mogli da se spustimo, pre svega u produkcionom kvalitetu, što ne bismo mogli bez podrške Telekoma Srbija. Trudimo se da svaka epizoda bude film. Odlučili smo se da svaku novu sezonu radi drugi reditelj. Leon Lučev je u sve tri sezone "Dugu mora" kao glumac.

Leon Lučev
foto: Telekom Srbija

Zašto ste spojili Milicu i njega?

- On zna sve likove u seriji, a onda nam se pridružila mlada rediteljka Milica Filipovski. Oboje su imali mnogo entuzijazma i posebne poglede na seriju. Gradili su je na način koji nam se veoma dopao. Marijana Čulić Vićentić i ja smo pisale scenario i istrajavale u nameri da ispratimo sve te ideje koje su stizale i od reditelja i od glumaca, a naravno i od produkcije.

Čeka nas i veliko finale serije, ali tek u četvrtoj sezoni?

- Televizijska serija je mnogo življa stvar, s mnogo više promena koje utiču na sam tok proizvodnje, nego u filmu, koji se kraće snima. Krenuli smo u rad bez izvesnosti koliko ćemo da snimamo. Namera nam je da se "Dug moru" završi s još jednim nastavkom. Volela bih da završim tu priču kako bih se posvetila nečem novom. Finalne pripreme za snimanje četvrte sezone već su krenule.

Bojana Maljević, serija Dug moru
foto: Promo

Serija nas i u trećoj sezoni vraća malo u SFRJ i zlato koji sve traže?

- Hteli smo polako da povezujemo svetove mrtvih i živih. I dalje pratimo odrastanje Olge, koju igra Ana Lečić, na realističnom i mističnom nivou. Verujem da vas ni četvrti deo neće razočarati i da će novi zapleti i svet misterije na obali mora privući i veliki broj novih gledaoca.

Kurir.rs

Bonus video:

03:21

Bojana Maljević o trećem nastavku serije Dug moru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track