LAŽ JE NOVI HIT NA KRSTU! Njih vole i žene fudbalera, ali i kulturna elita, a ovo je omiljena predstava i glumac VANJE GRBIĆA
Foto: Zorana Jevtić

premijera

LAŽ JE NOVI HIT NA KRSTU! Njih vole i žene fudbalera, ali i kulturna elita, a ovo je omiljena predstava i glumac VANJE GRBIĆA

Kultura -

Izgleda da je svakom zadatku kog se prihvate glumci Miloš Biković, Tamara Krcunović, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Orašanin uspeh zagarantovan, što je pokazala i premijera predstave "Laž" u režiji Nikole Ljuce.

Laž, predstava, premijera
foto: Damir Dervišagić

U Beogradskom dramskom pozorištu, i pre prvog igranja, rasprodate su sve karte do kraja aprila, za svih 14 izvođenja, a ostalo je veoma malo ulaznica za naredne predstave u oktobru. Za komad po tekstu Florijana Zelera (promenjena su imena likova i radnja se dešava u Beograd, op. aut.) ekipa je dobila zaslužene aplauze, ali ne i ovacije.

Premijeru je bojkotovao deo pozorišnih kritičara, ali smo u publici videli šarolik svet, od ministarke kulture Maje Gojković, preko žena najboljeg tenisera i fudbalera Jelene Đoković i Sofije Milošević, sportista Vanje i Sare Grbić, Marka Pantelića i Slobodana Bitevića, do glumaca Dragana Bjelogrlića, Nade Šargin i Pauline Manov.

1 / 13 Foto: Damir Dervišagić

U prvom redu sedeo je i košarkaški trener Duško Ivanović u društvu Milene Vasić, ali i gradska sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić i producentkinja Aneta Ivanović.

Laž, predstava, premijera
foto: Damir Dervišagić

Miloša Bikovića podržala je devojka Ivana Malić, ali i majka Marija.

Laž, predstava, premijera
foto: Damir Dervišagić

Miloš i Tamara, Miodrag i Jelisaveta igraju dva bračna para koja će tokom jedne večeri otkriti mnogo skrivenih istina jedni o drugima. Da li treba reći partneru da je prevaren jedno je od glavnim pitanja za junake i publiku.

Laž, predstava, premijera
foto: Damir Dervišagić

- Interesantna obrada savremenog društva. Svi možemo pomalo da se nađemo u tome. "Laž" je odlična predstava. Kad imam vremena, idem u pozorište, jer imam dosta prijatelja među glumcima. Volim da odem i u JDP i Narodno pozorište. Nešto što me oduševilo je bila "Velika drama" Siniše Kovačevića, jer sam čuo da su to doživeli ljudi u mom selu, Kleku. Veliki sam fan Vojina Ćetkovića, ali volim i predstave ovog tipa - podelio je svoje utiske s novinarima Vanja Grbić.

Fali više intime

Naš utisak je da je predstava dobra i da je na sjajan način obrađena savremena tema, ali nije za veliku scenu Beogradskog dramskog pozorišta. Reditelj Nikola Ljuca pokušao je da nas kao publiku uvede u mali stan, ali nije pronašao dobra rešenja. Zelerova priča zahteva manji, intimniji prostor, gde bi publika bila na sceni i osetila dramu iz koje pomalo izbija komedija.

Predstava Laž
foto: Dragana Udovičić

Nakon uspešne premijere svoje utiske su podelile i Jelisaveta Orašanin i Tamara Krcunović.

- Srećna sam i mislim da će ova predstava samo da raste - poručila je Krcunovićeva.

Predstava Laž
foto: Dragana Udovičić

Njena koleginica i suparnica u komadu smatra da će tek nakon nekoliko izvođenja stvari doći na svoje.

- Nemamo karte ni za naše prijatelje, jer je toliko velika navala. Mislim da će tek stvari leći na svoje i da će "Laž" biti veliki hit - zaključila je glumica.

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov

Bonus video:

03:41

MILOŠ BIKOVIĆ PAO SA MOTORA! Glumac otkrio ŠOKANTNE DETALJE sa snimanja Južnog vetra 2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track