RUSI USKRS SLAVE SLIČNO KAO I SRBI: Biković praznike provodi u MOSKVI! Progovorio o kraju JUŽNOG VETRA, a evo šta čeka MARAŠA
Foto: produkcija Yellow Black and White

Biković se uključio za Kurir TV

RUSI USKRS SLAVE SLIČNO KAO I SRBI: Biković praznike provodi u MOSKVI! Progovorio o kraju JUŽNOG VETRA, a evo šta čeka MARAŠA

Kultura -

Odmah nakon svetske premijere prve filmske svemirske drame "Izazov", održanoj u Moskvi na Dan ruske kosmonautike 12. aprila, Miloš Biković je bio gost Kurir televizije i emisije "Puls Srbije". Ovo ostvarenje je prvo u istoriji svetske kinematografije snimano na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Naredne nedelje film će videti i naša publika, što je najavio Biković.

film Izazov, Miloš Biković
foto: Promo

- Utisci sa premijere su veoma pozitivni. Ljudi su bili uzbuđeni jer su svesni da prisustvuju istoriji u nastajanju. Premijera "Izazova" je centralni filmski događaj, ne samo ove godine na planeti, već decenije - kaže Biković.

Klim Šipenko
foto: Nenad Kostić

Našoj publici približio je priču i svoju ulogu.

- Glavna glumica Julija Persiljd i reditelj Klim Šipenko su dve nedelje boravili na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Snimljeno je 40 minuta materijala za film. Njih dvoje su morali da zamene celu filmsku ekipu. Bili su šminkeri, kostimografi i rasvetljivači, a sve su morali da rade u bestežinskom stanju.

"Izazov" je poseban film jer se reditelj pripremao kao svaki astronaut. Gledaoci će imati priliku da prođu kroz te etape i da to osete kao da su stvarno bili u kosmosu. Nešto najbliže tome. U filmu igram hirurga koji treba operiše povređenog kosmonauta, a zašto on ne poleti u svemir, videćete u filmu - rekao je glumac voditeljima Ivanu Gajiću i Anastasiji Čanović.

Vladimir Putin
foto: EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Specijalna projekcija održana je i za predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Putin je gledao film u Kremlju, a gledali su ga i u Dumi. Video sam da su i naši mediji preneli njegovu izjavu. Ceo taj dan smo bili uzbuđeni jer su stizale prve reakcije - objasnio je glumac.

Miloš Biković
foto: Antonio Ahel/ATAImages

On će praznike provesti u Rusiji.

- Za Uskrs sam u Moskvi, kao i prošle godine, sticajem okolnosti. Rasporedi letova su takvi da mogu da dođem tek sledeće nedelje - objasnio je glumac, koji nam je malo približio i ruske običaje.

- Nema mnogo razlika. Kod njih postoji kolač koji spremaju na Pashu. Oni prave taj vaskršnji kolač, što je neka vrsta slatkog hleba, i kucaju se jajima.

Serija Južni vetar, Južni Vetar, Titel, Miloš Biković
foto: Nemanja Miščević

Ekskluzivno je otkrio i svoje planove do kraja godine.

- Snimaćemo film "Južni vetar" i još jednu sezonu serije. Fanovi su zaslužili da vide i treći čin te priče i da se oprostimo od nje. Klim Šipenko i ja smo imali sreću da svaki put kad radimo zajedno uđemo u istoriju. "Sluga" je postao najgledaniji u istoriji, a sad smo snimili film u kosmosu. Radićemo "Slugu 2" i mislim da će krajem godine biti spreman za bioskope. U Srbiji me očekuje dva nova domaća filma. Morao sam u međuvremenu da se i ošišam zbog filma "Budi bog s nama" velikog Slobodana Šijana - zaključio je glumac.

Kurir.rs

Bonus video:

03:38

PREMIJERA! JUŽNI VETAR: UBRZANJE: Biković otvoreno o Depu i bivšim devojkama, Manojlović o zemljoradnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track