ANĐELA JOVANOVIĆ SE RAZGOLITILA, PA SKOČILA U LEDENO MORE: Glumica ne mari za NISKU TEMPERATURU, a evo šta poručuje iz Hrvatske
Foto: Nemanja Nikolić

ONA JE NOVA LEPA BRENA

ANĐELA JOVANOVIĆ SE RAZGOLITILA, PA SKOČILA U LEDENO MORE: Glumica ne mari za NISKU TEMPERATURU, a evo šta poručuje iz Hrvatske

Kultura -

Posle šest rasprodatih izvođenja početkom marta, hit predstava „Lepa Brena prodžekt“ vratila se u Hrvatsku! Zbog izuzetno velikog interesovanja tamošnje publike, ova pozorišna senzacija trenutno je na turneji po Dalmaciji.

Za Uskrs ekipa nastupa u Splitu i uspeli su da rasprodaju halu koja prima 1.200 ljudi. Anđela Jovanović je nova Lepa Brena, pa je iskoristila priliku da se i prvi put okupa ove godine i baci u hladno more.

00:06

Anđela Jovanović uživa i radi tokom uskršnjih praznika

Predstava, čiji su autori i reditelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je od monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske autorke Vedrane Klepice. Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi sa kojima se naše društvo suočavalo u protekle četiri decenije na ovim prostorima, a sa kojima se suočava i danas. . Na sceni se smenjuju prvaci beogradskog pozorišta u ulogama Lepe Brene: Jasna Đuričić – prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju evropsku glumicu, čiji je poslednji film „Kvo Vadis, Aida“ bio nominovan i za Oskara.

kao najnagrađivaniji beogradski glumci svoje generacije, Aleksandra Janković, Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović, Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Vladimir Aleksić i Ivan Marković. Za Aleksandru Janković će sutrašnje izvođenje biti posebno emotivno, jer nastupa u svom rodnom gradu.

Jasna Đuričić
foto: Jelena Janković

"Iz Splita sam došla 1992, a moja sestra Željana se u srpsku prestonicu doselila jedanaest godina ranije, ovde je završila fakultet. Moj sin je izlet u glumačkoj profesiji imao ranijih godina, kada je učestvovao u filmu Miše Radivojevića, "Buđenje iz mrtvih", a igrao je i u predstavi "Sveti Georgije ubiva aždahu". Često mu u šali kažem da je igrao sa veličinama sa kojima ja neću imati prilike da budem na sceni. Sada ga gluma ne zanima iako je bio perfektan u tome. Oko njegove desete godine to ga je prošlo, interesuje ga sve što ima točkove, čita knjige iz oblasti ekonomije i psihologije", ovako je pre jedne decenije govorila glumica za magazin Helo.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:30

ĆERKA GAGIJA JOVANOVIĆA PRVI PUT U JAVNOSTI SA DEČKOM: Anđela Jovanović zablistala u CRVENOM, ruku pod ruku sa sportistom (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track