MAČE IZ BOSNE OBIŠLO SVET NA BICIKLU SA ŠKOTOM VELIKOG SRCA: Din Nikolson stigao u Beograd, a jedna stvar nije mu se DOPALA
Foto: Laguna

promocija knjige

MAČE IZ BOSNE OBIŠLO SVET NA BICIKLU SA ŠKOTOM VELIKOG SRCA: Din Nikolson stigao u Beograd, a jedna stvar nije mu se DOPALA

Kultura -

Kada ljubav prema životinjama i avanturu zvanu "put oko sveta biciklom" pretvorite u knjigu, onda imate bestseler, a on se zove "Nalin svet". To je potvrđeno na predstavljanju srpskog izdanja knjige koju je napisao Din Nikolson.

On je pre 5 godina odlučio da svoj život u Škotskoj zameni putovanjem biciklom oko sveta, želeći da otkrije sve što može o našoj planeti. Nije, međutim, računao na lekcije koje će dobiti od svoje neobične saputnice.

Din Nikolson
foto: Laguna

Posle tri meseca putovanja na zabačenom planinskom putu u Bosni, naišao je na napušteno mače. Nešto u prodornom pogledu i molećivom mjauku malog izgladnelog bića nije mu dozvolilo da ga prepusti na milost i nemilost sudbini. Smestio ga je na bicikl, prešli su crnogorsku granicu i pomogao mu je da se oporavi. Video-snimak njihovog susreta ima preko dvadeset miliona pregleda na Instagramu.

Put je naveo Nalu i Dina i do knjižare u SKC, gde su se okupili mnogobrojni ljubitelji životinja.

Din je stprljivo potpisivao svoju knjigu preko dva sata, razgovarao sa čitaocima, razmenjivao iskustva oko odgajanja Nale, ukazivao na značaj brige o životinjama... Svi su uz potpis dobili pečat kao otisak Naline šape, jer je autorstvo obostrano, samo što je Din sve zapisao.

Din Nikolson
foto: Laguna

Saznali smo da mu je ovo prva mačka ljubimac i da je do sada imao samo pse. Na Dina nije dobar utisak ostavilo to što je u našem glavnom gradu video mnogo pasa lutalica. I sam je nedavno spasio jednog psa koga je nazvao Jasuki i trenutno je posvećen njegovom oporavku.

Branka Petrić
foto: Dragana Udovičić

Naša proslavljena glumica Branka Petrić obratila se Dinu i prisutnima u želji da istakne sjajan prevod knjige za koji je zaslužna Dragana Marković. Knjigu "Nalin svet" objavila je "Laguna".

Din Nikolson
foto: Laguna

Din će još neko vreme biti u Beogradu, a njegove avanture možete pratiti na Instagram profilu @1bike1world.

Kurir.rs

Bonus video:

05:15

OVA KNJIGA JE BILA ZABRANJENA JER SU SE LJUDI POSLE ČITANJA UBIJALI Da li znate šta je Verterov efekat?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track