OBJAVLJENA LISTA TAKMIČARSKIH PESAMA SEDMOG BUNT ROK FESTIVALA: Učestvovaće mlade nade, a spremne su i nagrade za najbolje
Foto: RTS promo

ovo su detalji

OBJAVLJENA LISTA TAKMIČARSKIH PESAMA SEDMOG BUNT ROK FESTIVALA: Učestvovaće mlade nade, a spremne su i nagrade za najbolje

Kultura -

Autorka emisije "Bunt" i "Bunt rok festivala", Branka Glavonjić predstavila je danas plejlistu sa 20 takmičarskih pesama 7. izdanja festivala, koji ćemo pratiti na RTS-u 26, 27. i 28. maja.

Radio-televizija Srbije će krajem maja realizovati još jedan muzički festival, Bunt rok festival", svojevrsnu nacionalnu platformu za rok muzičare i autore koji tek stupaju na scenu. RTS im ustupa medijski prostor na početku muzičkog puta, a istovremeno ovaj festival, od 2015. godine doprinosi i osvežavanju domaće rok scene.

Bunt rok festival, Branka Glavonjić
foto: RTS promo

- Ovo se prvi put dešava- da je objavljena kompletna plejlista i da naša publika može da čuje sve ovogodišnje takmičarske numere, gotovo mesec dana pre početka festivala.

Na festivalu će se predstaviti i takmičiti 20 bendova i autora iz cele Srbije. Takođe, od ove godine krećemo i u jedan pionirski poduhvat- Bunt rok festival, sedmo izdanje, realizovaćemo uživo iz RTS- ovog studija na Košutnjaku, uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a, 26, 27. i 28. maja.

Biće omogućen i lajv strim tokom sve tri večeri, na Jutjub kanalu “RTS Bunt rok festival”. Svi smo spremni, radujemo se i jedva čekamo da festival počne! - otkrila je Branka Glavonjić, autorka najdugovečnije rok emisije u regionu- emisije "Bunt" i nacionalnog muzičkog projekta "Bunt rok festival“.

Bunt rok festival, Branka Glavonjić
foto: RTS promo

Takmičari 7. Bunt rok festivala su: "Katerina”, Milan Kosanović, “Majmunsko ostrvo”, "Generation Z”, “Bagremov med”, “Noise gate”, “Fjordovi”, “Grizete”, “Sin Seekas”, “Stonehenge”, “Razvigor”, “Fade out”, “Kontra štim”, “Rihter”, “Monah”, “Uroš i nejaki”, Sirko i Ljube, “Promonael”, “Deformitet” i “Sara Džesika Panker”.

U dva polufinala (26. i 27. maja), predstaviće se po 10 bendova i autora, a tokom sve tri večeri 7. Bunt rok festivala pripremljen je i bogat revijalni muzički program u kom će nastupiti afirmisani, renomirani rok muzičari i autori.

Novina je što će ove godine gledaoci u finalu (28. maja), moći da glasaju (SMS porukama) za svog favorita i dodele mu titulu "Pobednik publike“.

Kao i ranijih godina, Stručni žiri BRF doneće odluku o pobedniku festivala, kao o i dobitnicima ostalih nagrada. Po tradiciji, članovi stručnog žirija Bunt rok festivala uvek su relevatni stručnjaci, ostvareni rok autori i muzičari.

Bunt rok festival, Branka Glavonjić
foto: RTS promo

Osim priznanja, za najbolje na 7. Bunt rok festivalu pripremljene su i novčane nagrade.

Do sada je kroz projekat “Bunt rok festival”, prošlo više od 800 autora i bendova, više od 120 njih je tokom šest izdanja festivala, dobilo priliku da se predstavi širem auditorijumu. Pobednik prvog izdanja bio je bend

Festival se realizuje u formi TV emisija, (prvi je činilo čak 14) a nakon petog izdanja, festival se realizuje u formi tri televizijske emisije – dva polufinala i finale.

Na Jutjub kanalu "RTS Bunt rok festival" možete pogledati prethodnih 6 izdanja festivala- ukupno 54 emisije.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:13

DOKTOR NELE KARAJLIĆ ZA KURIR TV: Lek za koronu je VAKCINA i ROKENROL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track