AJDE HALILE, TI GA PRVI ZALILAJ: Sećate li se dečaka iz "Lepih sela"? Njegovu glumačku karijeru prekinula PORODIČNA TRAGEDIJA
Foto: Priintscreen Youtube

kultna scena

AJDE HALILE, TI GA PRVI ZALILAJ: Sećate li se dečaka iz "Lepih sela"? Njegovu glumačku karijeru prekinula PORODIČNA TRAGEDIJA

Kultura -

Prva asocijacija na kultni film "Lepa sela, lepo gore" koji je snimljen pre 27 godina jeste scena sa Milicom Trofrtaljkom koja je igrala čuvenu tetu Đanu i malim dečacima Milanom i Halilom koji sa njom idu u "štetu" i koja izgovara čuvenu rečenicu "Ajde, Halile, ti ga prvi zalilaj", nakon koje je glumica dobila kamen u glavu.

Film je sniman 1996. godine i danas spada u jedno od najboljih ostvarenja domaće kinematografije.

Lepa sela lepo gore, Admir Šehović, Miloš Đuričić
foto: Priintscreen Youtube

Malog Halila igrao je Miloš Đuričić iz Višegrada, koji je nakon ove uloge morao da se preseli u Australiju i nikada se nije više bavio glumom iako je želeo. On se tamo oženio, bavi se transportom i ima dva sina.

„Mogao sam da imam veoma lepu glumačku karijeru, ali mi je tada preminuo otac sa kojim sam živeo, pa sam zbog toga bio prinuđen da se preselim u Austriju kod majke, gde i danas živim. To je bio kraj jedne možda sjajne karijere, ali nisam bio u situaciji da biram“, rekao je on za Nova.rs.

„Završio sam gastronomiju i posle toga sam se oženio. Danas radim potpuno drugačiji posao, bavim se transportom, radim za jednu veliku špediciju“, dodao je Đuričić.

Ističe da mu nije žao što se nije ostvario kao glumac, jer danas ne bi bio to što jeste.

„Moram da priznam da mi nije žao što nisam nastavio da se bavim glumom. Da sam nastavio da glumom, ne bih danas bio ovde gde jesam i ne bih imao ovo što danas imam – zlatnu decu“, kaže Miloš koji je sada otac dvoje dece, a starijem sinu je kaže i puštao „Lepa sela, lepo gore“

Drugi dečak iz filma, Admir Šehović koji je tumačio Milana, nastavio je da se bavi glumom, ali je uglavnom orijentisan na pozorište.

Lepa sela lepo gore
foto: Printscreen

Sa filmskog seta, u sećanju mu je ostala scena u kojoj Micu Trofrtaljku mora da udari kamenom.

"Snimanje je obustavljeno jer smo čekali da se napravi kamen od gume i zato sam valjda taj rekvizit doživeo kao nešto jako važno, pa smo scene više puta ponavljali jer bih ja, nakon što udarim Micu, krenuo da uhvatim kamen plašeći se da će odleteti u provaliju“ ispričao je svojevremeno Admir.

Honorari koje su tada on i njegov drug Halil dobili, nisu bili veliki. ali nose lepa sećanja povodom druženja na snimanju filma.

(Kurir.rs/City magazine)

Bonus video:

00:00

Viral - Mali iz Lepih sela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track