RADOŠ BAJIĆ JE OVOGODIŠNJI DOBITNIK "BELOVODSKE ROZETE": "Ponosan sam jer se radi o priznanju koje dodeljuje moj zavičaj"
Foto: Contants studios

dobitnik ovogodišnje "belovodske rozete"

RADOŠ BAJIĆ JE OVOGODIŠNJI DOBITNIK "BELOVODSKE ROZETE": "Ponosan sam jer se radi o priznanju koje dodeljuje moj zavičaj"

Kultura -

U Gradskoj upravi danas je održan Programski savet na kome su donete odluke o terminu održavfanja manifestacije i ovogodišnjem dobitniku "Belovodske rozete".

Tim povodom, Savet je doneo odluku da ovogodišnji dobitnik bude istaknuti pisac, glumac i scenarista Radoš Bajić.

Radoš Bajić, Šifra Despot
foto: promo

Belovodska rozeta je kulturna manifestacija osmišljena da predstavi umetničko stvaralaštvo i tradiciju u radu sa kamenom. Održava se tradicionalno svake godine, počev od 1975. godine. Simbol manifestacije je "Cvet u kamenu"- Belovodska rozeta, koja predstavlja simbol srednjovekovne kulture, duhovnosti i jedan je od najupečatljivijih elemenata crkava moravske škole.

Desanka Maksimović, Vladeta Jerotić, Emir Kusturica, Milorad Pavić, mitropolit Amfilohije, Peter Handke, samo su neki od prethodnih laureata manifestacije u znak priznanja za umetnički, kulturni i naučni doprinos srpskoj kulturi.

Radoš Bajić je tim povodom izjavio:

"Kada vidim koje ličnosti su u srpskoj kulturi poslednjih decenija dobile "Belovodsku rozetu" moram kao ovogodišnji dobitnik da budem ponosan. Zahvalan sam tim pre što se radi o priznanju koje dodeljuje moju zavičaj":

Ovogodišnja Belovodska rozeta biće održana od 10. do 16. jula.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:27

Radoš Bajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track