PROMOCIJA NOVA KNJIGA LUKE PUŠIĆA: Prvi deo serijala epske fantastike BAJONET, BARIKADA, BARJAK donosi priču o drugačijem svetu
Foto: Ustupljene fotografije

novo štivo

PROMOCIJA NOVA KNJIGA LUKE PUŠIĆA: Prvi deo serijala epske fantastike BAJONET, BARIKADA, BARJAK donosi priču o drugačijem svetu

Kultura -

Promocija knjige "Bajonet, barikada, barjak" Luke Pušića održana je u ponedeljak u maloj sali SKC-a. Na promociji su govorili: Pavle Zelić, pisac i predsednik Agencije za lekove i medicinska sredstva; Rastko Pocesta, publicista; Luka Radojević, naučni savetnik autora i prvi čitalac knjige; Luka Pušić, autor romana.

Sinopsis:

Prvi deo novog serijala epske fantastike "Bajonet, Barikada, Barjak“ govori o političkim, kriminalističkim, ljubavnim i drugim aferama i zaverama koje se dešavaju u jednom svetu u kome je, posle vekova apsolutističkih monarhija, jednu od njih zbrisala narodna revolucija koja uz jednaka prava svih građana proklamuje i emancipaciju do tada progonjenih i strahom obavijenih rasa - vampira i vukodlaka.

knjiga Bajonet, Barikada, Barjak, promocija, Pavle Zelić, Luka Pušić, Rastko Pocesta
foto: Ustupljene fotografije

Jedan vukodlak postaje ministar zdravlja i objavljuje opštu vakcinaciju za koju protivnici tvrde kako joj je jedina svrha da ljudsko meso učini ukusnijim. Jedan potkazivač postaje revolucionarni komandant ostrva na kome živi, ali, štiteći dvorce od paljevine, zadobija mržnju najradikalnijih revolucionara. Jedan dečak u novoosnovanoj republikanskoj školi najviše želi da postane predsednik odeljenja, ali kad njegovi školski drugovi, jedan po jedan, postaju žrtve vukodlaka i vampira, svedoči mnogo ozbiljnijim podelama među svojim kolegama.

Jedan zbačeni kralj pokušava da se vrati na presto verujući da samo on može spasti narod od čudovišta. Jedna kraljica sa druge strane okeana prkosi svom plemstvu simpatišući revolucionare i tražeći pravedno rešenje za pitanje vampira i vukodlaka. U ovoj knjizi moći ćete da pročitate šta će se njima i drugima desiti i da odaberete stranu koju ćete podržati.

knjiga Bajonet, Barikada, Barjak, promocija, Pavle Zelić, Luka Pušić, Rastko Pocesta
foto: Ustupljene fotografije

Svako ko kupi knjigu moći će da kreira jedan lik za nastavak knjige i da kaže na čijoj strani će se taj lik boriti. Takođe, oni koji kupe knjigu i pročitaju je u roku od tri meseca imaće mogućnost da učestvuju u anketi koja će uticati na događanja u nastavku serijala, kao i mogućnost da predlože jedan zakon za Revolucionarnu skupštinu o kome će se raspravljati u sledećem nastavku.

Još jedna pogodnost je i to što će kupci romana moći da naruče i sa popustom kupe majicu sa nekim od likova iz knjige.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:54

ISTORIJA NA DRUGAČIJI NAČIN: Petrović odgovorio zašto je njegova knjiga NAJTRAŽENIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track