FESTIVAL NAUKE BESPLATNO U NOVOM TERMINU: Na Beogradskom sajmu posetioci će moći da se upoznaju sa stotinama ZANIMLJIVIH TEMA
Foto: Oksana Skendžić

ne propustite

FESTIVAL NAUKE BESPLATNO U NOVOM TERMINU: Na Beogradskom sajmu posetioci će moći da se upoznaju sa stotinama ZANIMLJIVIH TEMA

Kultura -

Šesnaesti Festival nauke biće održan u novom terminu od 17. do 19. maja na Beogradskom sajmu, besplatno za sve posetioce. Festival će se održati u Hali 4 i biće otvoren svakog dana od 10 do 18 časova.

Mišljenja smo da je u ovom trenutku neophodno deci pružiti podršku kroz manifestaciju koja je oduvek težila promociji i popularizaciji nauke, kao i naučnog načina razmišljanja kao osnovnih vrednosti jednog društva.

festival nauke
foto: Oksana Skendžić

Većina programskih celina najavljenih za originalni termin biće održana u punom kapacitetu zahvaljujući velikom entuzijazmu preko 1.300 učesnika iz 52 naučne i obrazovne institucije.

Program u četiri zone:

U Ekspertinejdžeri zoni, mladi naučnici i svojevrsni ambasadori nauke, predstaviće svoja dostignuća i znanja stečena tokom školskih časova i vannastavnih aktivnosti, kroz niz naučnih izazova u kojima će pretežno obrađivati teme iz ekologije, geografije, fizike i hemije.

festival nauke
foto: Oksana Skendžić

U Zoni interaktivnih postavki posetioci će imati priliku da se upoznaju sa stotinama zanimljivih naučnih tema, kako iz prirodnih, tako i iz društvenih nauka i otkriju zabavno lice nauke uz brojne interaktivne eksperimente.

U Maloj zoni posvećenoj deci uzrasta od 5 do 11 godina, mališani će moći da iskažu kreativnost i radoznalost kroz radionice i okušaju se u jednostavnim eksperimentima uz koje će ući u magični svet nauke.

Na Naučno-fantastičnoj bini svoje nastupe će imati Majkl Gregori iz Francuske i naš naučni komunikator Milan Popović.

festival nauke
foto: Oksana Skendžić

Festival nauke će, u saradnji sa Filozofskim fakultetom i katedrom za psihologiju, organizovati i psihološke radionice i predavanja za zainteresovane posetioce.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:19

Doktor nauka objasnio na koji način mogu DA VAM PUKNU PODLAKTICE pribrzini od samo 11 kilometara na sat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track