PURIŠI ĐORĐEVIĆU POSTHUMNO NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO Sve spremno za Somborski filmski festival, ulaz slobodan, a posvećen ovom FILMU
Foto: Zorana Jevtić

Zasluženo

PURIŠI ĐORĐEVIĆU POSTHUMNO NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO Sve spremno za Somborski filmski festival, ulaz slobodan, a posvećen ovom FILMU

Kultura -

Jubilarni, peti po redu Somborski filmski festival održaće se od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, saopštili su organizatori. Tradicionalno, ulaz na sve projekcije je slobodan.

Pod sloganom "Za one koji dolaze" festival ima cilj da se, pored filmova i mladih autora, predstave i uspešni mladi ljudi Sombora. U planu je da 5. Somborski filmski festival otvori debitantski film rediteljke Nine Ognjanović "Ovuda će proći put".

David Jovanović, Nina Ognjanović, Ovuda će proći put
foto: Pointless Films

Ove godine, laureat nagrade za životno delo Somborskog filmskog festivala biće proslavljeni reditelj Mladomir Puriša Đorđević, koji je preminuo krajem 2022. godine.

Mladomir Puriša Đorđević, Puriša Đorđević
foto: Miljan Gogic

- Somborski filmski festival je od svog osnivanja 2018. osmišljen tako da unapređuje i neguje vrednosti sredine koju nastanjuje 21 nacionalnost. Afirmicija tolerancije, ravnopravnosti i slobode, kao i uvažavanje i promocija identiteta društvene zajednice jesu konstante festivala - izjavila je direktorka festivala Vesna Šašić.

Kurir.rs

Bonus video:

03:10

Andraš Urban o Sonji Savić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track