AKO IMATE OVU PLOČU PROSLAVLJENOG ROKERA S NAŠIH PROSTORA, MOŽETE DA ZARADITE 25.000 DINARA: Evo zašto baš ona toliko vredi!
Foto: Printcreen Youtube

da li je imate?

AKO IMATE OVU PLOČU PROSLAVLJENOG ROKERA S NAŠIH PROSTORA, MOŽETE DA ZARADITE 25.000 DINARA: Evo zašto baš ona toliko vredi!

Kultura -

Gramofonske ploče vratile su se u modu, a mnogi su sada krenuli da ih skupljaju. Potraga za pločama može biti duga i skupa, a cena ploče raste ukoliko je ona rasprodata i ukoliko je njen tiraž bio mali, a i dalje je u dobrom stanju. Zbog toga one mogu da budu i dobra investicija.

ploča
foto: Printscreen

Jedan od takvih primera jeste rasprodati album "Teške boje", hrvatskog benda Goran Bare i Majke, koji je objavljen 2012. godine, koji prodavac na "Kupujem prodajem" prodaje za 25.000 dinara, dok je istu ploču isti prodavac na "Kupindu" prodaje za 1.000 više.

Kako prodavac navodi, ploča je u skoro "mint" odnosno savršenom stanju, a omot je bez oštećenja, što su najverovatnije bili faktori za formiranje cene, uz to što je u pitanju ploča koja je objavljena u malom tiražu i to ne na standardnom, crnom, već na belom vinilu. Prodavac posebno ističe da je ta ploča u ponudi vrlo retka.

Slična situacija sa pločom "Teške boje" je i u susednoj Hrvatskoj, gde je jedna osoba iz Zagreba prodaje za 220 evra i navodi da je u pitanju pravi rarite.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

01:14

EVO KAKO JE GRUPA FRAJLE NASTALA, A SVE JE POČELO OD 2 SESTRE! Muzika im je u krvi, a u emisiji Pusti brigu zapevale su u STILU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track