POČINJE 31. POZORIŠNI MARATON U SOMBORU: Festival otvaraju Tri zime, a za kraj predstava koja se igra već 25 godina
Foto: Mila Pejić

tradicija

POČINJE 31. POZORIŠNI MARATON U SOMBORU: Festival otvaraju Tri zime, a za kraj predstava koja se igra već 25 godina

Kultura -

U Narodnom pozorištu Sombor u sredu veče počinje 31. Pozorišni maraton pod sloganom "Ko voli pozorište?" i trajaće do 10. juna. U okviru ovogodišnjeg festivala biće odigrano 12 predstava za odrasle, dve predstave za decu, a pripremljen je i zanimljiv prateći program.

Jasna Đuričić
foto: Jovo Marjanović

- Pozorišni maraton ove godine otvoriće mladi glumci iz predstave "Tri zime" Tene Štivičić, u režiji Jasne Đuričić i produkciji pozorišta Promena. To su glumci predstave koja je na somborsku publiku ostavila ogroman utisak i baš zbog oduševljenja publike, gostovala je više puta na sceni Narodnog pozorišta Sombor. Kompletna ekipa predstave primer je kako teatar postoji u svom pravom obliku samo onda kada se slože svi algoritmi - ističe Bojana Kovačević, direktorka Narodnog pozorišta Sombor.

Bojana Kovačević
foto: Narodno pozorište Sombor

Festival će zatvoriti predstava Narodnog pozorišta Sombor "Sumnjivo lice" (Branislav Nušić), u režiji Jagoša Markovića, čime će biti proslavljeno 25 godina njenog izvođenja. Nakon predstave publiku tradicionalno očekuje cvetni udar, proglašenje glumca i glumice sezone, kao i dodela nagrade Iza kulisa. Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track