PRVI FILM O NASTANKU I RAZVOJU KLABINGA I REJVA U SRBIJI: Premijera dokumentarca Bajka bespovratnog vremena na neobičnom MESTU
Foto: Srđan Veljović

reditelj Pavle Terzić

PRVI FILM O NASTANKU I RAZVOJU KLABINGA I REJVA U SRBIJI: Premijera dokumentarca Bajka bespovratnog vremena na neobičnom MESTU

Kultura -

Dokumentarac Pavla Terzića "Bajka bespovratnog vremena" premijerno će biti prikazan 15. juna u klubu Barutana.

Nakon projekcije će biti organizovana velika žurka, na kojoj će nastupiti akteri filma, začetnici rejv kulture u Srbiji. Tokom zabave biće prikazani nemontirani materijali sa žurki iz devedesetih godina koji se ne mogu videti u filmu, a unutar pećine Barutane biće postavljena izložba fotografija domaćih autora, takođe aktera priče.

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks je film uvrstio u zvanični program, na kom je u maju imao svoju festivalsku premijeru.

Bajka bespovratnog vremena
foto: Marko Milošević

Publiku očekuje izvanredno ostvarenje mladog reditelja Pavla Terzića, koji je uspeo da napravi verodostojan film o vremenu u kome nije živeo. Film je veoma emotivan, nostalgičan, duhovit i na pravi način povezuje važne istorijske događaje i promene koje su neminovno uticale na pravac i razvoj klupske kulture. U filmu je učestvovalo 118 sagovornika, koji su na svojim leđima izneli teret nastanka klupske kulture, koja živi i danas, a publika će moći da vidi i segmente arhivskih intervjua stranih muzičara.

- Akteri ove priče su direktni svedoci tog vremena, pioniri jedne nove supkulture, nevezano od njihovih uloga, pozicija ili profesija, ispričali su nam svoju bajku, bajku o bespovratnom vremenu - ukratko je film opisao reditelj Pavle Terzić.

Film potpisuje kuća "TAG medija", a zajedno s Terzićem producirali su ga Veljko Radosavljević i Radomir Lale Marković, dok je koproducent legendarni Dušan Kaličanin i njegova produkcija "Tehnokratija". Ulaznice za projekciju filma i žurku mogu se nabaviti po ceni od 1.000 dinara.

Kurir.rs

Bonus video:

01:55

DŽEJEV FILM ZATVORIĆE OVAJ KONCERT! Kum čuvenog pevača otkrio: Tada je 30.000 ljudi umalo SRUŠILO SAJAM, IMA SVE ZABELEŽENO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track