SAMOSTALNA IZLOŽBA ALEKSANDRA SRBLJANINA "KROZ KLJUČAONICU": Biće predstavljena njegova dela u u kombinovanoj tehnici slikanja
Foto: Privatna Arhiva

kulturni centar grad

SAMOSTALNA IZLOŽBA ALEKSANDRA SRBLJANINA "KROZ KLJUČAONICU": Biće predstavljena njegova dela u u kombinovanoj tehnici slikanja

Kultura -

Samostalna umetnička izložba "Kroz ključaonicu" Aleksandra Srbljanina će se održati 12. juna 2023. u 19 časova u Gradskoj Galeriji, u sklopu Kulturnog centra Grad, na adresi Braće Krsmanović 4, Beograd.

Izložba će predstaviti njegova fascinantna dela u kombinovanoj tehnici slikanja, a kustoskinja Ljudmila Stratimirović će vas provesti kroz jedinstven svet umetnosti.

Kupatilo je mesto samoće i sigurnosti. Mesto gde ljudi često razmišljaju o sopstvenom postojanju.

Tu sagledavamo svoje emocije, bilo da se radi o oslobađanju od stresa pod toplim tušem ili introspekciji koja dolazi gledanjem sebe u ogledalu.

U seriji slika pod nazivom "Kroz ključaonicu" stilizovane ljudske figure prikazane su sivom i crnom bojom, kao podsetnik na našu smrtnost i nestalnost naših fizičkih tela. Međutim, prostor kupatila prikazan je jarkim svetlim bojama koje predstavljaju dublji, nematerijalni aspekt našeg bića. One predstavljaju duhovne i emocionalne dimenzije našeg postojanja.

Aleksandar Srbljanin je vizuelni umetnik i grafički dizajner rođen 1986. godine u Beogradu.

Svoj umetnički put počinje u srednjoškolskim danima crtanjem grafita na beogradskim ulicama.

Aleksandar Srbljanin
foto: Privatna Arhiva

Po završetku višeg školovanja počinje da radi na slikanju, dizajnu, fotografiji i drugim vizuelnim umetnostima. Što je rezultiralo nagradom “Young designer award” 2011. godine.

Izlagao je više puta samostalno i kolektivno, a takođe poseduje i veliko iskustvo u radu na različitim umetničkim projektima. Njegova dela se nalaze u umetničkim kolekcijama širom sveta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:47

Kineski slikar oslikao scenu nacionalnog jedinstva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track