ANA NETREPKO ĆE SCENU DELITI SA OVOM DOMAĆOM ZVEZDOM: Pevali su već zajedno u svetu, ali prvi put će u BEOGRADU
Foto: AP Armin Weigel

Saznajemo

ANA NETREPKO ĆE SCENU DELITI SA OVOM DOMAĆOM ZVEZDOM: Pevali su već zajedno u svetu, ali prvi put će u BEOGRADU

Kultura -

Željko Lučić, u pratnji simfonijskog orkestra i hora RTS, nastupiće na Svetski dan muzike, 21. juna, na prvom koncertu Ane Netrepko u Srbiji.

Željko Lučić
foto: ATA images

Proslavljeni srpski bariton, kako saznajemo, biće gost na River festu u Beogradu, po želji najpoznatije i najuspešnije operske zvezde današnjice i planirano je da otpeva dve arije. Lučić već godinama gradi veoma uspešnu karijeru u inostranstvu, nastupajući u najprestižnijim operskim kućama na svetu, kao što su Metropoliten, Milanska skala, Kraljevska opera u Londonu, Opera u San Francisku, Nacionalni teatar Pariske opere ili Bečka državna opera. Njegovi mnogobrojni angažmani u Metropolitenu, gde je delio scenu sa Anom, obuhvataju izvođenja naslovnih uloga u "Magbetu", "Nabuku" i "Rigoletu", ulogu Alfija u operi "Kavalerija Rustikana", Amonasra u "Aidi", Žermona u "Travijati", grofa od Lune u "Trubaduru", Enrika u "Lučiji od Lamermura", Johana u operi "Salome", i ulogu Skarpije u "Toski".

Ana Netrebko
foto: Vladimir Shirokov

Ani će društvo na sceni praviti i njen suprugu i čuveni tenor Jusif Ejvazov. Festival će se i ove godine održati u posebno izgrađenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi. Jedinstveni koncertni prostor na obali reke nastao je sa vizijom da se velikani svetske muzičke scene predstave u ambijentu kakav nije viđen na našim prostorima. Ulaznice za operski gala spektakl na Svetski dan muzike dostupne su na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a i online na tickets.rs.

Kurir.rs

Bonus video:

00:21

NOVA KARMEN STIGLA U BEOGRAD! Ana Brnabić i njena partnerka Milica gledaju sprektakl iz prvih redova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track