NIKO OSIM PORODICE NE ZNA GDE JE LEPA GLUMICA: Talentom očarala celu Jugu, pa NESTALA u jeku popularnosti! Sada živi kao PUSTINJAK
Foto: Printscreen/Youtube

OSVOJILA MNOGE GLUMAČKE NAGRADE

NIKO OSIM PORODICE NE ZNA GDE JE LEPA GLUMICA: Talentom očarala celu Jugu, pa NESTALA u jeku popularnosti! Sada živi kao PUSTINJAK

Kultura -

Edita Majić bila je jedna od najtalentovanijih i najuspešnijih pozorišnih i filmskih glumica u Hrvatskoj, sve dok nije donela drastičnu odluku i zamonašila se. Edita je odlukom da se pridruži samostanu bosonogih karmelićanki u Španiji sve šokirala 2004. godine, a kasnije je usledilo i novo iznenađenje.

Edita je 2017. godine odlučila da živi u samoći u nenaseljenom mestu i na taj način služi Bogu, a tačnu lokaciju gde se nalazi zna samo njena porodica.

Edita Majić
foto: Printscreen/Youtube

"Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan samostana na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći. Bog nije odustao od namere da ga Edita sledi. I zbilo se pre tri meseca. Edita je pristala na saradnju s Gospodinom. Odlučila je da postane Njegovom pustinjakinjom", izjavila je njena Jadranka Kanajet za Bitno.net pre šest godina.

Edita Majić
foto: Printscreen/Youtube

Edita je važila za jednu od najlepših i najprefinjenih glumaca, a svoju prvu veliku ulogu ostvarila je u predstavi "Salome". Nagrađena je i Zlatnom arenom na Pulskom festivalu 1999. godine za ulogu u fimu "Da mi je biti morski pas", nakon čega su i ostale nagrade počele da se nižu jedna za drugom, kao i brojna priznanja.

Mnogi su sumnjali i nisu verovali da će ova rođena Splićanka izdržati život po strogim pravilima karmelićanki. Naime, u samostanu svetog Josipa u Avili, gde je bila otišla, monahinje hodaju bose ili u laganim sandalama bez obzira na vremenske uslove, nemaju grejanje i spavaju na slamnatim krevetima. Uz to, sa sobom nije smela da ponese nikakve lične stvari, već samo fotografije članova svoje porodice. Još rigoroznija pravila usledila su nakon što se zavetovala na večno siromaštvo, čistoću i poslušnost.

Edita Majić
foto: Printscreen/Youtube

"Uz pomoć biskupa pronašla je mesto i kuću u kojoj se sada nalazi. Kuća se nalazi na brdu, na osami jednog šumskog kraja i zove se Desierto de Cristo Rey (Pustinja Hrista Kralja). Za sada je tu. Trenutno su u realizaciji projekti koji rešavaju njeno dugoročno življenje pustinjaštva u skladu s Božjim planom i naumom“, otkrila je pre nekoliko godina Editina majka Jadranka i dodala da je preponosna na ćerku i da joj se divi na svemu što radi.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

01:09

LEGENDE KOJE SU VEZANE ZA ŠID! Manastir Privina Glava je ovako dobio ime? Kurir TV u obilasku najvećih misterija Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track