NAJVIŠE NOMINACIJA ZA "PAD" I "KOTLINU": Dominacija serija nastalih uz podršku Telekoma Srbija, a njima se smeše nagrade
Foto: FIREFLY Promo

Srce Sarajeva za najbolje TV serije

NAJVIŠE NOMINACIJA ZA "PAD" I "KOTLINU": Dominacija serija nastalih uz podršku Telekoma Srbija, a njima se smeše nagrade

Kultura -

Za nagrade Srce Sarajeva na 29. Sarajevo film festivalu ove godine boriće se 19 serija. Ova manifestacija održaće se od 11. do 18. avgusta i na njoj će biti dodeljeno 14 priznanja u dve kategorije: za dramu i komediju. Među nominovanima je najviše autora iz Srbije, čak 14, a najveći broj ostvarenja nastao je uz podršku Telekoma Srbija.

Denis Murić, serija Bunar
foto: Promo, Film Danas

Za najbolju dramsku seriju u trci su "Bunar", "Pad", "Klan", "Zlatni dečko" i "Vera", dve slovenačke "Trigrad" i "Inhumanum" i prva bosanska "Kotlina". Serija "Pad" Bojana Vuletića, nastala u saradnji Telekoma i "Fajerflaj produkcije", nominovana je u svih osam kategorija.

Milica Janevski, serija Pad
foto: Zorana Jevtić, Firefly Promo

Jednu manje nominaciju imaju oba dela "Klana" Bobana Skerlića i "Zlatni dečko" Ognjena Jankovića, triler "Vera" ima šest, dok su odmah za njima "Bunar" glumca Igora Đorđević i "Kalkanski krugovi 2", "Dug moru 3" i "Južni vetar: Na granici". Najveći broj nominacija ima očekivano "Kotlina", u režiji oskarovca Danisa Tanovića.

Deset u pola, Danis Tanović
foto: Promo

Za glavne uloge po dve nominacije imaju Jovana Stojiljković, Milica Janevski i Milan Marić. U trci su i Anica Dobra, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Dimitrijević i Feđa Štukan. Za epizode od velikih zvezda izdvajaju se Anita Mančić, ponovo Anica Dobra, Vesna Trivalić, Žarko Laušević i Nikola Kojo.

Mama i tata se igraju rata, Nina Janković, Gordan Kičić
foto: Damir Dervišagić

Za najbolju komediju nominovane su dve bosanske i srpske serije "Mama i tata se igraju rata", "Popadija", "Tender" i "Na rubu pameti 2". Za najbolju glumicu u komediji boriće se Aida Bukva, Nina Janković i Gorica Popović, a među nominovanim glumcima je i Gordan Kičić.

Kurir.rs/ TV ekran

Bonus video:

01:59

SERIJA TOMA BIĆE VELIKO IZNENAĐENJE! Bjela napravio potpuno drugu priču koja nema veze sa filmom NOVI GLAVNI LIK JE TAJKUN?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track