SUŠTINA JE U TRI REČI! Voditeljka o KVIZU MOZAIK na Kurir televiziji, tome ko sve može da se PRIJAVI za takmičenje i novoj IGRI
Foto: Aleksandar Kujučev

TV EKRAN

SUŠTINA JE U TRI REČI! Voditeljka o KVIZU MOZAIK na Kurir televiziji, tome ko sve može da se PRIJAVI za takmičenje i novoj IGRI

Kultura -

Jedno od zaštitnih lica Kurir televizije od njenog osnivanja pre tačno tri godine jeste voditeljka Danijela Pantić. I sve vreme vezana je za kviz "Mozaik", koji već pet sezona zabavlja gledaoce kraj malih ekrana. Kao njegov domaćin, stekla je i novo iskustvo pred kamerom i danas je potpuno sigurna da je upravo ovo forma koja najbolje odgovara i njenom senzibilitetu.

Mozaik, mozaik, Danijela Pantić
foto: Kurir

Možete li da kažete da ste na pravom mestu kada je reč o radnom mestu?

- Kurir televizija mi je došla u pravo vreme, posle petogodišnje pauze od medija i vremena koje sam posvetila sinu Ignjatu, a potom i preduzetničkom poslu. Bio je odličan trenutak da naučim nešto novo, jer sam zajedno s većim timom ljudi krenula od početka kreiranja programa. To je fantastično i izazovno iskustvo u kom ili ojačaš ili izgoriš. Naučila sam dosta novih veština u komunikaciji, delegiranju obaveza, odnosu publike prema određenoj vrsti programa, rada u novom programu. Zahvalna sam na iskustvu i divnim kolegama, na napretku i razvoju u svakom smislu.

Smeta li vam što vas televizijska publika i odranije prepoznaje po kvizovima?

- Veoma sam zahvalna što je tako, jer danas, kada ima mnoštvo i emisija i televizija, ovo je odličan uspeh. Moja ljubav su emisije u formi razgovora. Ne volim brze i previše dinamične emisije, poput rilsa na Instagramu. Volim kada voditelj dozvoli sagovorniku da se zamisli, kaže nešto što je čuvao godinama u sebi, nasmeje ili rasplače iskreno, od srca... Ali u ovoj brzini i količini raznih formata, događaja i emisija, to nije izvodljivo.

Danijela Pantić, kviz Mozaik
foto: Aleksandar Kujučev

Da li je gledaoci teško mogu da se zasite kviza?

- Posle skoro 10 godina rada ovakvog formata sigurna sam da je tako. Kvizovi su popularni svuda u svetu i ima ih raznih, ali suština se svodi na tri reči: znanje, igru i zadovoljstvo prilikom pobede i osvajanja pozicije i nagrade. U kvizovima znanja, gde su pitanja teška, a scenografija jednostavna, dalji plasman i pobeda su najveće nagrade, jer je teško osvojiti vrh. Dok se u kvizove spektakle, sa sjajnom scenografijom, a lakim pitanjima na početku, takmičari prijavljuju uglavnom i zbog vrednih nagrada. I jedni i drugi gledaocima drže pažnju i rado učestvujemo u njima kada ih gledamo.

Šta se sve promenilo u "Mozaiku" za ove tri godine?

- Od početka, i kviz i ekipa su prolazili kroz velike izazove i promene. Bolje reći, prošli smo kroz period usavršavanja. To je kao kada juvelir zamisli kako da napravi komad nakita, a onda mu se tokom rada dogodi da se nakit negde stanji malo više, negde ne može da se brusi ili savije i tako dobije komad koji nije mogao ni da zamisli. "Mozaik" se menjao iz sezone u sezonu, kao i tim koji ga radi, s težnjom da dobijemo kviz po meri gledalaca i takmičara. Jedna matematička igra je zamenjena jer je previše teška za širu publiku, pa su nam se u početku javljali, uglavnom, takmičari kojima matematika ide od ruke, a sada su učesnici raznovrsniji.

Danijela Pantic
foto: Kurir

Kakva ograničenja postoje za takmičare koji se prijavljuju?

- Na kviz može da se prijavi svako ko ima takmičarskog duha, voli kvizove, igre i želi da potvrdi svoje znanje kroz igre. "Mozaik" ima sedam igara, od igre slova, brojeva (matematika i logika), kviza opšteg znanja, testiranja brzine i spretnosti u kratkom vremenu i kontraasocijacija. Dakle, potrebno je da takmičari imaju raznovrsna znanja i iskustva i da vole da se igraju. Naši takmičari su veoma različiti, od ljubitelja kvizova s mnogo kvizaškog iskustva do studenata i srednjoškolaca. Ne postoji pravilo ko će biti uspešniji i koje zanimanje je preporučljivo, niti ograničenje za godine.

Šta je najlepše što su vam takmičari posle učešća rekli?

- Najviše mi znači kada mi kažu da odlično radim svoj posao. Bez obzira na to što ovaj posao volim i što sam ga želela, posle mnogo godina rada razvodne se i ljubav i zadovoljstvo, a uživanje se pretvori u rutinu. Svakog dana iznova treba naći način da uživamo u poslu kao da ga prvi put radimo. I ja ih stalno tražim, pa su svaka emisija, svaki takmičar i takmičarski par priča za sebe.

Danijela Pantić
foto: Kurir

Možete li s nama da podelite neku anegdotu koja je obeležila sezonu na izmaku?

- Prvo, drugo i treće mesto osvojili su takmičari sa imenom Nikola. Verovatnoća da se tako nešto dogodi u ciklusu koji ima najmanje 50 takmičara je mala, ali nije nemoguća.

Praktikujete li i dalje da se sa sinom igrate kviza?

- To nam je omiljena igra znanja. I moj sin je, s nepunih deset godina, odličan voditelj i zabavljač i u nekim oblastima je kreativniji od mene. Mašta mu radi odlično i, naravno, pogađate, voli da pobeđuje! A pošto je meni kviz sjajan, zabavan i lak način da ga naučim nešto novo, rado osmišljavam pitanja za njegov uzrast, kombinujući matematiku, opšte znanje i jezike. Zbog svega toga, roditeljima i prijateljima rado preporučujem kviz kao odličnu tehniku za proveru znanja i kao metodu za sticanje novih veština, iskustva ili saznanja.

U toku su prijave za novu sezonu "Mozaika"

Najbolje čekaju vredne nagrade

Za šestu sezonu "Mozaika" takmičari mogu da se prijave na adresi mozaik@adriamedia.rs ili na portalu Kurir.rs. U našem kvizu svi dobijaju nagrade, čak i one takmičare koji ne uspeju da se plasiraju dalje čekaju utešne nagrade. Učesnik koji pobedi u dve ili više emisija osvaja vredne vaučere. Glavna nagrada je 300.000 dinara i putovanje u inostranstvo, zatim 100.000 dinara i putovanje u inostranstvo sledi drugoplasiranom, a nagrada za treće mesto je putovanje u inostranstvo. "Mozaik" možete pratiti radnim danima u 17.15 časova na Kurir televiziji.

(TV Ekran / Jasmina Antonijević Milošević)

Bonus video:

00:55

POČINJE NOVA SEZONA MOZAIKA NA KURIR TELEVIZIJI! Voditeljka Danijela Pantić otkrila kakve nagrade očekuju takmičare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track