FANTASTIČNI TEMPEI NAKAMURA PONOVO U BEOGRADU: Japanski umetnik koja spaja rok i klasiku svira na Kolarcu, a ulaz je slobodan
Foto: Promo, Ustupljene fotografije

lep gest

FANTASTIČNI TEMPEI NAKAMURA PONOVO U BEOGRADU: Japanski umetnik koja spaja rok i klasiku svira na Kolarcu, a ulaz je slobodan

Kultura -

Poznati japanski pijanista i kompozitor, Tempei Nakamura, čovek koji je svoj debi imao u Karnegi holu u Njujorku, nastupiće u petak, 23. juna u 20 časova, u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Koncert je omogućila kompanija Japan Tobacco International u saradnji sa Ambasadom Japana u Srbiji, a svi zainteresovani već danas mogu podići besplatne ulaznice na blagajni Kolarca.

Tempei Nakamura
foto: Promo, Ustupljene fotografije

Tempei će izvoditi svoje originalne kompozicije, ali će deo repertoara posvetiti i izvođenju japanskih tradicionalnih dela. Virtuoz na klaviru, umetnik koji vešto kombinuje muzičke stilove kao što su džez, klasika i rok, svoj umetnički izraz u šali naziva "istočni romantizam" i kaže da bi želeo da obiđe svet kao ptica sa klavirom kao krilima.

Tokom karijere imao je veoma zapažene nastupe u koncertnim dvoranama u Amsterdamu, Parizu, Berlinu, ali i drugim zemljama poput Španije, Portugala, Italije, Austrije, Luksemburga, Estonije, Slovačke, Ukrajine i Belorusije. Pravi kuriozitet predstavlja podatak da je, počevši od 2019. godine, a nakon pandemije i tokom 2022. godine, u okviru svoje evropske turneje, imao koncerte u doslovno svakoj državi Evrope.

Tempei je poznat i po brojnim turnejama u Japanu, ali i po nastupima u "neistraženim regionima" ove zemlje, kao što je Kumano Kodo, mesto koje je registrovano kao lokalitet svetske baštine, a koje zapravo predstavlja niz drevnih hodočasničkih ruta na najvećem poluostrvu Japana.

Kurir.rs

Bonus video:

01:09

Tanja Mandić o nagradi Ljubomir Muci Draškić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track